Emigram si injuram!

Aud (si vad) tot mai des tot felul de pareri amare in privinta poporului roman si a Romaniei, din pacate de la multi amici sau persoane cu anumita autoritate morala!
Variaza de la simple misto-uri la declaratii apocaliptice de scirba si chiar invective fara nici o perdea, aruncate pur si simplu peste majoritatea celor ramasi in tara.
(Va scriu acest articol, din nou, din proprie experienta, pentru ca si eu am trecut prin faza asta, daca va amintiti.)
De fapt toate aceste defulari nu fac decit sa denote o gindire superficiala, dupa parerea mea! Voi explica de ce:
1. Educatia
Nu va mai plictisesc cu Educatia! Cred ca e la mintea oricui deja ca aia poate sa faca toata diferenta intre om si animal. Trebuie retinut un singur adevar: nu exista pe planeta asta vreun popor predispus genetic la… civilizatie. Tot ce s-a realizat a fost prin educatie. Nu poti avea pretentia de la un om needucat sa ceara educatie, daca nu stie ce e aia.
2. Haosul
Romania se indreapta spre haos si deloc inspre anarhie! De fapt sintem o tara cu un regim autoritar de exceptie, avem cele mai multe forte de securitate si jandarmerie pe cap de locuitor din Europa, din cite stiu.
Problema rezida insa in inconsecventa autoritatii! Autoritatea fluctueaza in functie de interesele meschine ale celor alesi iar singura constanta este coruptia. Daca nu cunosti pe „cineva”, daca nu ai destui bani, daca nu te invirti unde „trebuie”, veti descoperi ce autoritate minunata avem, care te controleaza si in chiloti si iti da amenda pentru fiecare alineat din lege, pina te aduce la sapa de lemn! Tocmai aceasta inconsecventa genereaza haos.
3. Neo-colonialismul si neo-liberalismul
In Romania se intimpla incet tranzitia spre societatile polarizate, specifice sfirsitului (sper) de capitalism si neo-colonialism. Clasa de mijloc, ce reuseste cumva sa capete o oarecare educatie, este imediat incartiruita in corporatiile multinationale, cele care stabilesc liniile directoare politice si economice din orice neo-colonie. Aceste corporatii mentin o patura subtire a societatii pe linia de plutire, in timp ce nu mai ofera nimic paturii de jos, care devine tot mai saraca (iar esalonul superior corporatist si mafia locala sau internationala prospera din profitul obtinut).
Astfel se va ajunge ca in multe alte tari, precum Brazilia, in care oamenii vor ucide pe strada pentru o pereche de pantofi sau un sandwich. Nimic… (a)normal!
Va trebui de acum inainte sa tratam cu tot mai multi nenorociti needucati, lasati doar cu instinctele intr-o lume plina de ispite!
4. (Surpriza!) Emigrarea valorilor
Da, dragii mei prieteni, fosti colegi si cunoscuti care va expuneti rabufnirile de frustrare la modul cel mai ipocrit posibil, de pe alte meleaguri, da! O mare parte din vina pentru aceasta polarizare, aceasta incapacitate a societatii romanesti se datoreaza emigrarii valorilor, cele care, singure, mai puteau sa scoata ceva din rahat. Desi va inteleg perfect (nimeni nu e obligat sa ramina undeva unde nu-i place), trebuie si voi sa intelegeti ca, fara voi, e mult mai greu! Fara voi nu exista repere, fara voi nu exista progres, fara voi nu are cine sa faca Educatie! Puteti sa injurati si sa stropiti cu voma cit vreti, nu veti face decit sa mai adaugati un strat de laturi peste celelalte deja depuse pe capul acestui popor!
5. Spiritul gregar
Desi pare putin ciudat, cumva ne putem fofila printre ghertoi, bastani si cocalari (olteni sau nu, ca oltenii sint tinta principala in Banat)! Totul e sa ne alegem atenti anturajul si locul in care stam. Se pot crea micro-comunitati in sinul comunitatilor mari, in care sa nu ai nici o problema, sa te poti izola aproape complet de ceilalti nenorociti. Eu de exemplu habar nu am pe cine ii injura toti, pentru ca efectiv ma feresc sa am de-a face cu oameni care imi displac iar atunci cind nu am incotro (de exemplu la cozi la ghisee) imi pun castile in urechi, arborez o mina crunta si… gata. Toti is mucles!

Una peste alta, eu nu (mai) injur pe nimeni! Simt in schimb o mare compasiune pentru cei ce sint nevoiti de Sistem sa se tirasca in propriul lor rahat si mai simt o mare admiratie fata de oamenii de calitate ramasi in tara care se straduiesc, pe masurile si intelegerea lor, sa fie mai bine!

Reclame
Published in: on 4 februarie, 2018 at 12:22 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2018/02/04/emigram-si-injuram/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: