Vremea trecerii mai departe

Mi-am dat seama ca pina acum n-am facut decit sa incerc cumva sa manipulez lumea sa gindeasca si sa actioneze ca mine, scriind texte lungi si, chipurile, cit mai argumentate.
Tot ce am reusit sa fac a fost sa string citeva sute in lista de prieteni, oameni care, probabil, deja gindeau ca mine. Eventual unele texte ale mele i-au ajutat sa-si mai puna ordine in ginduri (sper).
Adevarul e ca nu poti schimba omul cu un text de FB, indiferent cit de argumentat ar fi. Nici cu o mie de texte! Omul se schimba prin educatie sau de nevoie, atunci cind da cu capul de pragul de sus.
Am incercat, impreuna cu voi, sa cautam cauza problemelor de care ne lovim aproape tot timpul: oameni care voteaza infractori care apoi sa ii indrume, oameni care arunca gunoaie oriunde si oricind, oameni care taie copaci, oameni care polueaza apele, oameni care fura, oameni care ucid, oameni care tac, oameni care nu vad si nu inteleg aparent nimic.
De-a lungul anilor am cochetat cu tot felul de sisteme politice (le enumar in ordine cronologica): socialism autoritar, neo-nazism, anarhism, democratie directa, dictatura constitutionala. Am imbratisat tot felul de teorii economice gen economie bazata pe resurse sau venitul minim neconditionat.
Insa Adevarul ramine unul si nu se va schimba: oamenii sint diferiti ca educatie, inteligenta si au interese de moment diferite!
Sistemul „democratiei reprezentative” nu este decit o dictatura mascata (prost) a unei minoritati, care favorizeaza formarea cercurilor de interese.
Mass-media minte, corporatiile nu urmaresc decit profitul si tot ele conduc mersul lumii.
Globalizarea e un fapt si, indiferent cit ne-am stradui, nu mai putem crea enclave nationale de durata.
Ca scriu sau nu scriu eu pe FB, nu se va schimba nimic: elitele financiare isi vor urmari interesele lor imediate, oamenii simpli pe ale lor (la fel de imediate) si curba distributiei de IQ intotdeauna va avea virful la 100.
Pe viitor nu se poate intimpla decit un singur lucru (in afara unui razboi devastator declansat de elite, cu participarea timpa a clasei inferioare): Terra se va colmata in gunoaie si tot mai multi oameni vor realiza ceea ce eu spun de multisor: ca Sistemul e de rahat si nu ne ajuta decit sa ne satisfacem nevoile imediate, fara o strategie de viitor.
Pe masura ce lumea va fi din ce in ce mai intoxicata, bolnava si flaminda, vor reaparea regimurile autoritare, facute de catre cei care s-au trezit (intr-un fel) si vor sa-i oblige si pe ceilalti sa se trezeasca. Dar probabil va fi tirziu si generatii intregi vor suferi din cauza prostiei generatiilor de azi.
Am citiva prieteni care sint in pragul sinuciderii pentru ca nu se regasesc in majoritatea speciei umane. Este frustrant, este inspaimintator si este trist, dar este un fapt care nu face decit sa dovedeasca ce ziceam mai sus: oamenii sint extrem de diferiti!
Poate ca sa nu ajung in halul asta, am hotarit sa nu mai pun atita la suflet prostia altora, ci chiar sa o imbratisez, in felul meu sarcastic: voi candida la urmatoarele alegeri locale cu urmatorul slogan (oricum voi fi mega-sincer): „Va rog sa ma alegeti pentru a cistiga si eu un salariu de la Stat. Nu promit nimic, ca oricum nu pot face nimic intre sacalii aia. – Ascob Nadgob”.
Vorbesc serios si am nevoie de 1000 de semnaturi!

Reclame
Published in: on 27 iulie, 2017 at 9:19 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/07/27/vremea-trecerii-mai-departe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: