TFL 4ever

Fratilor, am zis si o mai zic: e ilogic sa iesiti in strada (cel putin e ilogic pentru ce iesiti)!
La fel cum e de ilogic sa votati cind nu sinteti de acord cu sistemul (sau nu aveti cu cine vota), sau sa mergeti la lucru cite 8 ore pe zi atunci cind nu aveti chef de munca (sau nu va place ce faceti).
Si asta numai daca presupunem ca cei ce ies in strada n-au fost la vot. Ca daca au fost la vot, sint de-a dreptul tembeli (scuze, dar asta e adevarul). De ce sint de-a dreptul tembeli? Pai tu sprijini si aprobi sistemul „democratiei” reprezentative, tirindu-ti hoitul ca sa stampilezi hirtii prin care oferi TOATA responsabilitatea conducerii tarii unor necunoscuti, apoi, in modul cel mai imbecil cu putinta, iesi si faci gargara impotriva sistemului sprijinit fix de tine! Mai mult, nici macar nu faci gargara impotriva sistemului, ci a unei mici consecinte ce deriva din el: faptul ca aia ce au iesit prin stampilare fac exact ce i-ai pus sa faca (adica… te conduc).
Deci lumea iese in strada, dupa ce-si alege conducatorii, ca nu-i place cum e condusa. Dar in acelasi timp a ales si sa le dea conducatorilor puterea deplina… si probabil va alege in continuare.
Am zis, o scuza ar putea avea cei care nu au votat, ca sa guite impotriva Sistemului… nu impotriva unei consecinte doar! Iar scuza ar fi chiar acceptabila daca ar oferi, printre ragete si o alternativa.
Oricum, iesitul in strada e perfect umilitor pentru cei ce ies: te duci sa-ti afisezi durerea, ca un copil mic, ca te-a lovit golanul de la colt. Si nici macar nu stii de ce te-a lovit: pentru ca esti fraier, esti fricos, esti prost ca nu intelegi nici macar ce trebuie schimbat si cum functioneaza ceea ce tie nu-ti convine (aici e vorba si de educatie), esti las pentru ca nu vrei sa-ti asumi responsabilitate politica, etc.
Sincer, sa fiu eu in locul ghertoilor de la conducere, m-as comporta la fel. Ba chiar as pune tunurile de apa pe voi, ca sa va explic fara cuvinte ce scrie in Constitutie, la art. 69 (sic!): orice mandat imperativ este nul, fraierilor!
Ca sa intelegeti mai bine: ce faceti voi in strada e ca si cind ai demonstra impotriva corporatismului, dar va declarati capitalisti. (Corporatismul e o consecinta evidenta a capitalismului.)
Mai clar de atit nu pot sa ma exprim la ora asta.

Reclame
Published in: on 4 Mai, 2017 at 1:24 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/05/04/tfl-4ever/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: