Dictat(ura)

Vad o multime de lume implicata politic in fata ecranului sau chiar in strada, care se agita brownian.
Fratilor, va irositi energia de pomana! Ceea ce eu am inteles este ca din aceasta miscare haotica nu profita decit gasca de la conducere.
Cu cit gasca e mai „toleranta” si mai „democrata”, cu atit miscarea e mai haotica. Din cind in cind apare cite o alta gasca, mai mica, satula de gasca mai mare, dar foarte stingace in actiuni.
Un exemplu e UE vs. Rusia si Ungaria. Gasca de slugoi a elitelor si marilor corporatii (oamenii din spatele UE) s-a prins ca „democratia” se rezuma la a oferi oamenilor iluzia ca pot face ce vor… pentru a face ei apoi ce vor cu oamenii!
Gasca de mici dictatori din spatele paravanului oligarhic se opune cum poate la masinatiile perfide ale gastii mari, dar o face pina la urma doar pentru a prelua ea puterea asupra oilor, deci nu is cu nimic mai buni.
Dragi brownieni, degeaba „tineti” voi cu UE sau „il uriti” pe Orban sau Putin, aveti de ales doar intre doua gasti asemenea. Personal, apreciez gasca mica putin mai tare, pentru ca macar a depistat ce nasoale face gasca mare si spune lucrurilor pe nume… pina o da in bara si vedem ca alternativele scirtiie.
Daca intr-adevar Orban si Putin ar avea putere si si-ar dori binele populimii, da, ar face ce fac acum, adica anti-Soros, anti-FMI, putin nationalism motivational, etc, dar ar asigura si alternativele: educatie de calitate pentru a face oameni din oi, infrastructura si combaterea coruptiei.
Dar nu, aici vorbim de ciobani iar ciobanii nu pot exista fara cornute.
O idee, ar fi, repet, dictatura liber-asumata de catre populatie. Adica constientizarea starii de fapt si alegerea dictatorului cel mai bun si mai onest… macar pina s-ar nimeri unul care sa ne faca educatie!

Reclame
Published in: on 4 Mai, 2017 at 1:27 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/05/04/dictatura/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: