De ce nu sint de acord cu multiculturalismul

Din cind in cind se mai trezeste cite un „militant anti-sistem” sa-mi dea in cap cu eticheta de extremist pentru ca nu ii agreez pe majoritatea tiganilor sau religia musulmana (ba chiar toate religiile), facind apel, culmea, la teza principala a actualului sistem, cea a multiculturalitatii.
Rebelului multicultural i se pare logic ca satul global (spre care tind si eu) sa fie cit mai cosmopolit, cit mai putin refractar si, prin asta, cit mai haotic. Ei bine, imi permit sa-i cataloghez pe acesti rebeli (daca tot ma catalogheaza si ei) drept niste idealisti incorigibili! Ala numai un sat linistit nu va fi!
Sa pornim insa cu inceputul: Sistemul actual (mai precis cei aflati la cirma lui) isi doreste cu ardoare realizarea satului global. Unica problema insa, este ca aia din virf isi doresc sa ramina tot ei si in virful satului global! Pentru asta satul trebuie sa fie dezbinat (dezbina si stapineste)! Pentru asta satul trebuie sa se teama (da-le oamenilor un inamic si promite-le salvarea)! Pentru asta satul trebuie sa fie intotdeauna la un pas de haos (ordine prin haos)! Acestea sint mantrele dupa care se ghideaza conducatorii nostri timp de milenii.
Daca satul ar fi organizat, conducatorii ar risca sa fie deconspirati si indepartati, prin puterea organizata a majoritatii.
Cred ca e clar pentru toata lumea cum decurg treburile in ziua de azi. Este ca un fel de intrecere intre scoli: la o scoala te invata un lucru, la alta alt lucru, apoi sint puse scolile impreuna. Competitia si frustrarile sint uriase, neintelegerile abunda iar conflictele devin inerente. Din asta cistiga doar cei de la virf, care isi mentin puterea prin manipulare si constringere, arbitrind meciul.
Apropo: cum s-ar putea face satul global pe care ni-l dorim cu totii? Pai… doar prin opusul multiculturalismului! Adica elimini toate culturile, inlocuindu-le cu una singura SAU oferi un spatiu vital fiecarei culturi si o lasi sa infloreasca intr-un buchet global. Dar asta ar insemna sa fie toata lumea multumita si echilibrata, ori, cum spuneam mai sus, asa ceva nu e recomandat la nivel de virf!
O chestie interesanta este ca s-au prins si stapinii de faza cu eliminarea culturilor. Asta se poate face doar prin educatie, iar educatia se poate face eficient doar in doua moduri: prin fortare sau prin manipulare. Ei au ales manipularea (e mult mai simplu si fara efecte colaterale).
Mass-media e unealta numarul unu prin care se incearca impunerea noii culturi unice. De exemplu, din punct de vedere religios se doreste o singura religie (inceputul e ecumenismul)… dar si ateismul de factura neo-marxista. Deci avem deja haos, doua lucruri care se bat cap in cap!
Din punct de vedere cultural se doreste o cultura a consumerismului, a corporatismului, a profitului si a kitschului. O cultura a superficialitatii, care sa-i pastreze pe oameni la stadiul de oi proaste, supuse instinctelor. Avem deja un haos organizat (sic!), haosul turmei!
Din punct de vedere politic, e absolut clar: guvernul mondial care va fi de fapt aceeasi marioneta hidoasa a papusarilor din umbra!
Deci avem deja componenta de factura culturala a noului sat global: multiculturalismul generator de teama si haos… si cultura unica a turmei, o turma de bovine speriate si derutate, in cautare de lideri care sa le indrume.
Cealalta componenta, cea „cistigatoare”, este complet trecuta cu vederea: crearea de spatii vitale pentru dezvoltarea armonioasa a diferitelor culturi (bazate, firesc, pe diferitele experiente) si impunerea unei atitudini rationale si pasnice, care sa condamne abuzurile si extremismele de orice fel, la nivel global, printr-o educatie primara universala eficienta si generalizata. O educatie obtinuta printr-un efort comun, multicultural.
Dar atit!

Anunțuri
Published in: on 23 Aprilie, 2017 at 2:59 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/04/23/de-ce-nu-sint-de-acord-cu-multiculturalismul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Ecumenismul poate fi transformat din demagogie in politica umanista de reunificare a Terrei, rational, fara absurditati religioase, politice etc.Sărbători de primăvară fericite, nu Paști! Sa fim rationabili. Homines sapientes, zeii moderni, au datoria, avand o inteligenta superioara, sa protejeze Terra Familie. http://humanorigins.si.edu/evidence/human-fossils/species/homo-sapiens . #spring #reason #terrafamilycare


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: