4 chestii dezbinatoare

Iar incepem cu fazele dezbinatoare!
Cu avort, fara avort, cu familie, fara familie, cu emigranti, fara emigranti, cu homosexuali, fara homosexulai, in timp ce indivizi cu masti de carton se joaca geopolitic in lumea lor, foarte departe de a noastra.
De ambele parti exista argumente. De ambele parti exista incrincenare si multa, multa ipocrizie.
Doar in ultimele zile am fost catalogat, ba de o parte, ba de alta, doar pentru faptul ca eu ma aflu undeva pe la mijloc.
1. Cu avortul – sa faca domle cine vrea cind vrea avort, numai sa se fereasca cit poate inainte de a face asta. Sa aiba educatie sexuala, sa fie constienta de urmarile sexului neprotejat si de urmarile unui avort si sa nu sara in pat la prima ocheada, de bine ce sexul ar trebui sa fie o confirmare a unor sentimente mai profunde decit simpla atractie hormonala. Daca femeile si-o trag cu cine simt pe moment doar pentru ca barbatii nu se vor opune niciodata, atunci am pretentia ca si barbatii sa violeze pe cine simt ei ca vor pe moment, nu? (bine, aici e putin fortat, dar ati prins ideea)
2. Cu familia – da, familia mi se pare foarte importanta si chiar e „celula societatii”. Asta nu presupune insa habotnicie ortodoxa sau cafteli din partea sotului. Presupune doar sa-ti doresti un partener care sa te respecte pentru ceea ce esti, cu care sa nu te simti singur si cu care sa-ti imparti micile bucurii ale vietii (precum si tristetile). E o chestie egoista, stiu, dar probabil ca, impreuna cu egoismul de acelasi gen al partenerului ar iesi o chestie misto.
3. Cu emigrantii – daca ne dam in barci prin NATO si alte organisme care modifica geopolitic, hai sa facem sa ne fie tuturor bine, nu doar unora! Exista tari musulmane pe care le putem ajuta sa o duca bine, prin contacte bilaterale si asigurarea educatiei (cam cum facea Ceausescu). Nu, acum noi trimitem trupe in Afghanistan sa le scoata matele la aia de acolo, jucam hora impreuna cu imperiile care le-au distrus conducatorii care ii tineau in friu, apoi ne miram ca ne invadeaza tot felul de tipi dubiosi si tuciurii cu atitudini de masculi alfa frustrati. Si, dupa ce le turnam bombe prin case, avem ipocrizia sa scriem „Refugees welcome!”.
Mi se pare firesc sa-l lasi pe fiecare cu pasaricile lui, daca tot nu poti face ceva constructiv (doar distructiv). Eu cind merg in Iran nu am pretentia sa le schimb la aia obiceiurile si ma voi descalta cuminte in casa omului. La fel am pretentia sa o faca si cel ce intra la mine. Eu nu ma ating de obiceiurile lui, el nu se atinge de ale mele iar atita timp cit sintem in vizita ne respectam si ne toleram. Dar nu imi convine sa-mi bagi permanent in casa un cioban putind a brinza, doar pentru ca tu l-ai lasat fara oi si sa-mi zici sa-i accept toate pirturile ca altfel as fi rasist. Rasista e ma-ta, care i-a bombardat oile!
4. Cu homosexualii – frate, jur ca nu ma intereseaza ce fac altii prin pat, pe ce gauri respira si pe care inspira. E fix treaba lor! Problema este insa ca beneficiile unei casatorii barbat-femeie se traduc prin prisma viitorului copil pe care il vor face. Ori homosexualii nu pot face copii! La ce dracu sa se casatoreasca atunci, de parca ar fi Adam si Eva? Nu ar fi mai bine sa se inventeze o noua forma de uniune legala speciala pentru ei, tinind cont de specificitatea relatiei? Sa vina la Starea Civila, sa se pupe, sa faca nunta si sa-si puna jartiera pe picioruse, dar nu casatorie normala.
In privinta adoptiei copiilor de catre homosexuali, va marturisesc ca inca n-am o parere foarte bine formata. Nu pot insa sa nu ma intreb: s-au terminat toate cuplurile hetero care isi doresc sa infieze?

Anunțuri
Published in: on 27 Martie, 2017 at 9:18 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/03/27/4-chestii-dezbinatoare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Ai idee cit e de greu pt. un copil sa fie adoptat? Multi, din pacate, si-au luat gindu’, pusi fata in fata cu birocratia dintr-o tara de tot kktu’, ca, na, astia sintem noi, ciordistanezii. Am fost romani, dar am ajuns ciordistanezi, ce s-o mai lungim?! Nu vad ce o tot scalzi impotriva cuplurilor de homosexuali care vor sa aiba copii. Nu e nimic nou in a-ti reaminti ca abuzul (de orice fel) asupra copiiilor a fost pe primul loc in asa-zisa „familie normala” de cind e lumea si pamintul. Asta nu-ti da de gindit? Si de cind rolul omului e ala de a pui? Din 10 cupluri, daca sint 2 care merita sa fie parinti, e mare lucru. Restul – out, la gunoi sau sterilizati, da’ nu vrea nimeni imbunatatirea rasei umane din motive binecunoscute. Nu de alta, da’ si animalele fac exact acelasi lucru si nu mai dau sfoara-n tara. Trist daca sintem redusi doar la rolul de organisme reproducatoare.

    • Biologic vorbind, asta e rolul oricarui organism viu: sa se reproduca. Altul mai important nu mai exista. Stiu ca e greu sa fii un parinte bun si/sau sa infiezi. Si da, stiu ca nu se doreste o imbunatatire a speciei. Aici e o problema!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: