Singura revolutie, o alta solutie

Dragii mei, hai sa va explic de ce cred eu ca protestele astea nu au rezolvat si nu vor rezolva nimic (da, stiu, patefon stricat):
Eu nu cunosc pe nimeni care sa fie pasionat de cablaje pentru masini. Cu toate astea, in corporatile din Timisoara mii de oameni fac cablaje pentru masini. Eh, oare de ce fac ei asta? Pentru ca pentru asta primesc bani.
Asa si cu politicienii: de ce credeti voi ca ei se angajeaza la Stat? Pentru ca acolo se fura! Asta o stie oricinie de mic! Atunci cind folosesti expresia „esti ca un politician”, o folosesti in mod peiorativ, adica in general esti o mizerie de om care nu face decit sa vorbeasca limbaje lemnoase si sa dea cu jula. De mici sintem „educati” ca politicienii trebuie sa vorbeasca aiurea si sa fure. Cam ca popii…
Daca ii spui unui politician sa nu fure, e echivalent cu a-i spune unui corporatist ca nu primeste salariul. Voua v-ar conveni?
Cu totul altceva ar fi daca i-ai spune sa se tina de munca lui, sa faca autostrazi, educatie, etc, dar nu sa nu fure. Aia e inacceptabil!
Eventual, nedumeriti, politicienii isi vor rafina metodele de furt iar noi vom mai dormi o perioada…
Practic strada vrea sa faca educatie politicienilor si sa le explice, in ciuda intregii idei inoculate de mici, ca politicienii nu trebuie sa fure. Bun!
Dar cine e strada, va intreb? Elevii in general asculta de autoritate, de un profesor. Strada, conform Constitutiei, are singurul drept de a merge la vot. E ca si cind elevii ar asculta de ciinele care latra in curtea scolii. N-au nici un motiv sa o faca!

Acum intelegeti de ce ziceam ca strada nu poate decit sa amine viitorul dezastru, fara educatie si/sau schimbarea Sistemului?
Intelegeti de ce mai bine s-ar striga pentru Educatie sau pentru schimbarea Constitutiei astfel incit strada (acum prost educata) sa aiba dreptul de a construi ceva?
Deocamdata ciinele din curtea scolii a ragusit in lant iar elevii isi pregatesc fituicile…

Anunțuri
Published in: on 24 Februarie, 2017 at 4:16 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/02/24/singura-revolutie-o-alta-solutie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: