Batman, Batman!

Aproape toti prietenii mei „spiritualisti” m-au sfatuit, facindu-mi conspirativ cu ochiul, sa ma uit la Dr. Strange ca sa „vad eu acolo”…
Am asteptat cu nerabdare varianta pe BlueRay a filmului, pentru a vedea cit mai clar ceva ce ma va face, dupa toate probabilitatile, sa alerg apoi intr-un suflet la biserica sau macar intr-o manastire tibetana si sa nu mai ies de acolo decit complet indoctrinat cu religia locala.
Cind colo, ce sa vezi? Am fost hartuit din nou cu aceeasi incercare hollywoodiana de a ma face sa tratez mai usor cu realitatea, prin imprimarea pe retina a unor super-eroi care ne vor salva de noi insine… suna cunoscut, nu?
Ceea ce face Marvell (impreuna cu Hollywoodul) in ultimii ani este sa formeze o pseudo-religie scotind personaje neserioase din benzile desenate pentru copii si aruncindu-le direct in pielea unor eroi „seriosi” de genul… Rambo. De asta n-au scapat nici macar vechii zei, precum Thor, care mai nou se demit sa bea bere cu muritorii in timp ce dau cu ciocanul pe unde apuca, facind ochi dulci muritoarelor.
De la Batman, bunul capitalist (pe care Zizek il explica evident, drept o reflexie a starii noastre de anxietate), pina la Captain America, ultra-penibilul scutier iankeu care sta nemiscat in fata nazistilor si pina la Dr. Strange nu e nici macar un pas.
Hollywoodul face, doar, tot posibilul ca „religia” lui sa se bazeze pe aceleasi principii ca orice alta religie. Iar Dr. Strange fix asta ne arata!

Reclame
Published in: on 24 februarie, 2017 at 4:13 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/02/24/batman-batman/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: