E-du-ca-tie

Cind spun ca fara Educatie nu se poate face nimic in situatia actuala, ma refer la o educatie moderna, in special la educatia primara obligatorie, axata pe aptitudini inascute, non-competitionala, cu ore de ecologie si educatie civica.
(Se impune si revigorarea statutului de dascal, care acum a devenit un om fara drepturi, haituit si batjocorit de niste copii debusolati, ai unor parinti debusolati.)
Iata citeva argumente (ordinea e aleatorie):

1. Reforma educatiei se poate implementa relativ usor, fara modificarea Constitutiei.
2. O populatie educata nu va vota oameni needucati sau certati cu legea, deci sistemul politic va merge mai bine.
3. Educatia necompetitionala nu favorizeaza sistemul capitalist, deci se pun bazele unei noi orinduiri economice (economie axata pe resurse, venitul minim neconditionat).
4. O educatie avansata va putea conduce la noi sisteme politice, fara riscul colapsului (democratie directa sau chiar anarhie – societate dezvoltata si dispersata pe orizontala).
5. Actele de coruptie se vor micsora, in primul rind datorita neparticiparii populatiei la aceste acte (modificarea modului de perceptie)
6. O educatie avansata, impusa la nivel institutional, va conduce inerent la o educatie buna in familie, pregatind un teren stabil, de durata, pentru viitoarele generatii.
7. O populatie educata se poate desprinde relativ usor de Sistem, astfel incit influenta politicienilor sa fie minima.
8. O populatie educata nu mai poate fi la fel de usor manipulata.
9. O populatie educata nu va mai ramine indiferenta la nedreptate si abuzuri (vezi actualele proteste, formate in special de fragila clasa de mijloc)

Ca atare consider ca ORICE alta incercare de modificare spre mai bine este in zadar in acest moment!
Clasa conducatoare stie extrem de bine impactul unei populatii educate, independente, asupra economiei, asupra intregului sistem ierarhic actual si astfel face tot posibilul ca populatiile (in special ale coloniilor) sa ramina la un nivel scazut de educatie. Cu cit sint oamenii mai educati, cu atit e mai greu sa ii tii in friu, pentru ca pretentiile lor cresc si viziunea li se largeste.
Chiar si in mizeria numita ”democratie reprezentativa”, majoritatea hotaraste. Cit timp aceasta majoritate este needucata, intreg Sistemul va fi dupa chipul si asemanarea ei: usor coruptibila, incompetenta, manipulabila, inconstienta, ignoranta, irationala.
Aceste doua componente (Sistemul si populatia care il mentine) se propaga una pe alta, intr-un cerc vicios. Insa in acest moment conducatorii (fortati de o parte a populatiei, partea educata) pot impune o deviere de la acest cerc, prin doar citeva reforme.
Eu doar asta as striga in piata!

P.S.
Daca voi considerati ca are sens ce zic aici, va rog sa distribuiti pentru a intra cit mai mult lume in contact cu acest mod de a privi lucrurile. Poate ca, daca cei 100.000 de oameni iesiti in strada ar gindi la fel in aceasta privinta, s-ar schimba treburile mai mult si mai repede decit ne imaginam!

Anunțuri
Published in: on 17 Februarie, 2017 at 4:55 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/02/17/e-du-ca-tie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: