Anti-pro

Dragii mei, voi continua cu orice risc pe linia perceputa de voi drept pro-PSD si pro-Rusia. De fapt deja m-am saturat sa ma tot justific, dar pot sa va asigur ca nu-s nici pro-PSD si nu vreau nici sa (re)devenim o colonie a rusilor!
De fapt situatia e simpla: eu sint anti-, atita tot! Sint anti-UE, anti-imperialism (din orice parte vine), anti-neo-liberalism, anti-capitalism. Asta nu inseamna DELOC ca sint pro-alternativele-cele-mai-cunoscute. Nu inseamna ca sint pro-comunism, pro-Rusia, pro-te-miri-ce-partid-perceput-in-mod-eronat-ca-fiind-comunist, etc. Eventual ma declar pro-ratiune si pro-informare din mai multe directii.
1. Anti-Neo-liberalism
Cred ca trebuie sa fii putin redus mintal ca sa fii pro-neo-liberalism daca NU faci parte din elitele financiare. E ca si cind un sclav ar fi pro-stapin. Cu toate astea multi sclavi au devenit azi asa, ca dovada a puterii uriase de manipulare si indoctrinare a clasei conducatoare.
O chestie care ma deranjeaza din ce in ce mai mult este multiculturalismul si toleranta atit de mult trimbitate in anumite medii, mai ales cele care (cred ele) ca sint de stinga. Eu chiar cred (si am nevoie) in familia traditionala, in obiceiurile mele, in linistea mea si dreptul meu de a-mi alege valorile. Cred in bunul meu simt, testat pe viu, fata de lumea din jur. Rareori s-a plins cineva ca il abuzez sau ca ii iau drepturile! In general incerc sa ma inteleg bine si cu tiganii, si cu negrii si cu homosexualii si cu… oricine. E o chestie de logica si bun-simt elementar pentru mine.
Nu am nevoie de o religie sa fac asta sau de o fundatie sau de un guru. Pur si simplu… o fac, pentru ca asa cred eu ca e bine si ii indemn si pe altii sa o faca. Dar nu le impun!
Bun! Acum sa va explic ce ma nedumereste. Voi da un exemplu recent, din politica: atitudinea cretina a PSD, atunci cind a incercat sa impuna cu forta o lege nepopulara. Exista doua explicatii:
a) ori conducerea PSD este atit de idioata/exasperata ca nu mai tine cont de psihologia elementara si obtine efectul invers (proteste)
b) ori o face special, ca sa obtina reactia emotionala a maselor pentru o agenda oculta
Dar sa zicem ca pe taranoii parveniti ai PSD ii inteleg si se aplica varianta a). Desi sa nu uitam ca PSD e doar un partid-marioneta in marea schema…
Ce nu inteleg insa e impunerea fortata a ideologiei tolerantei extreme de catre neo-liberalii de la virful UE sau SUA. Aia nu-s din Teleorman, au corporatii intregi de inginerie sociala (RAND), au armate de psihologi. Adica e de-o nesmitire crasa sa le bagi unor natiuni cu forta emigranti (atacind astfel suveranitatea culturala de care vorbeste Starikov), legi care duc la distrugerea notiunii de familie (orbirea cu homosexualitatea – care ar trebui sa fie o chestie privita doar cu condescendenta, in nici un caz incurajata), sa ii culpabilizezi de exemplu pe nordici ca nu-s destul de toleranti cu tiganii si alte minoritati (care, culmea, nu merg la scolile lor si ajung sa aiba mai multe drepturi decit bastinasii), etc.
Efectul e clar si eu l-am prevazut inca de la inceput: distrugerea identitatii nationale si aparitia reactiei de extrema-dreapta.
Deci daca eliminam la aceasta scara varianta a) (Soros, elitele politice si financiare NU sint niste taranoi fara mijloace), raminem doar cu varianta b) – se doreste intentionat o reactie, sau macar se urmareste o consecinta, pentru ca elitele au incredere ca reactia va fi pina la urma inabusita!
Deci da, desi nu sint homofob, anti-imigranti, rasist, etc, NU pot fi de acord cu directia impusa de elite. Punct!
2. Anti UE-NATO-SUA
Acum fac apel tot la ratiune: a cui colonie sintem acum (deci pentru cine/ce ne-am pierdut suveranitatea)? Voi da raspunsul tot eu: a SUA-UE. O intrebare corecta este: puteam sa nu fim? Pe cit este de corecta insa, pe atit este de… tardiva. Principalul e ca sintem!
Urmeaza alta intrebare corecta: putem sa NU mai fim? Habar n-am de raspuns, dar stiu ca PUTEM INCERCA! Vom vedea apoi cit costa si ce costa!
Bun, sa zicem ca incercam sa fim (adica ajungem la concluzia ca sintem destul de stapini de noi incit sa ne guvernam singuri). Isi imagineaza cineva, undeva, ca vom putea fi suverani cit timp sintem la cutite cu Rusia?
Va rog sa ma credeti ca si eu fac pe mine de frica in fata ursului Rusesc. Dar, deloc paradoxal, reactia mea la aceasta frica e alta: imprieteneste-te frate cu ursul, nu cu vinatorul! Mai ales cind vinatorul iti cere casa ca sa te apere de urs SI, mai ales, te pune pe tine in prima linie impotriva ursului. Cine e ilogic aici?
Va recomand sa cititi o carte nou aparuta in Timisoara: Nationalizarea rublei. E scrisa foarte bine de un rus care studiaza la modul foarte pertinent strucura geo-politica si mecanismul financiar global. DAR contine informatii din celalalt spectru, spectru pe care noi, de frica, refuzam sa-l mai „vizitam”. Un punct de vedere (propagandistic sau nu, ca inca n-am terminat cartea) din partea rusa. Apropo, la traducerea cartii si-a adus aportul cunoscutul profesor de economie Nicolae Taran.
Nah, acuzati-l si pe Taran ca e pro-rus… si voi tacea! Sau voi emigra… nu in Rusia.

Reclame
Published in: on 17 februarie, 2017 at 4:54 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2017/02/17/anti-pro/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: