Dupa circ ramine doar balega

Ma bucur sa vad ca aceste alegeri au reprezentat un dus rece, inclusiv pentru mine!
Vad tot felul de pareri pertinente, care nu mai pot fi trecute cu vederea. Cel putin oamenii invata sa gindeasca, sa observe si sa caute solutii!
Cred ca fiecare are intr-un fel dreptate si am sa incerc sa stabilesc principalii vinovati de rezultatul alegerilor, dupa cit ma duce pe mine capul:
1. Pe locul intii, indubitabil, este Sistemul politic al acestei tari! Un sistem in care voturile se redistribuie in Parlament, in care directorii de institutii ale statului sint numiti politic (chiar daca mascat), in care educatia se face cu tiriita si la discretia politicului, in care banul dicteaza, in care grupurile de interese fac legea, nu are cum sa duca la nimic bun!
Ca solutie nu ma pot gindi decit la modificarea Constitutiei.
2. Pe locul doi as pune natura umana, frica si interesele de moment, lipsa intelepciunii. Are legatura, prin educatie, cu punctul 1: votantii fanatizati sau inspaimintati, tinuti in ignoranta si mizerie drept masa de manevra. Cineva incerca sa ma convinga pe aici ca votantii PSD pot fi si intelectuali inteligenti… eu as adauga o paranteza – poate inteligenti dar prost informati! Altfel nu se explica cum poti vota, dupa 27 de ani, cu niste puscariabili faimosi, fara ca macar sa ai vreun dubiu.
Solutiile (in afara de o educatie buna) tin probabil de alegerile fiecarui individ, de (lipsa lui de) perspectiva, de aspiratii, inteligenta si curaj.

La alti vinovati nu ma pot gindi. Unii spun ca ar fi vinovati cei care nu au mers la vot. E complet fals!
In primul rind ca nu poti cere unui om sa se umileasca votind o mizerie, mai ales ca nimeni din public nu-i mama omida sa poata prezice cum va vota un anumit grup pentru a face o strategie electorala.
In al doilea rind, Sistemul se autopropaga si prin alte mijloace, nu numai prin mase de manevra. Cei votati se pot cumpara, daca nu sint deja cumparati. Electoratul are un rol mai mult simbolic, de certificare a Sistemului. Adica, vezi Doamne, lumea voteaza, deci este de acord cu acest sistem si isi asuma consecintele votului, indiferent care ar fi alea.

Deci da, Sistemul si oamenii care il sprijina, aia is vinovatii!
Nu cei care incearca din disperare si scirba sa se auto-izoleze, sa se revolte, sa se detaseze.
E drept ca ar putea fi facute unele strategii politice cu informatiile pe care le avem (si aici e vorba de dusul rece pentru mine, in care mi-am dat seama ca pentru PSD va exista intotdeauna o masa de manevra spalata pe creier), care sa duca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat la o schimbare de Sistem.
Dar eu sincer inca n-am vazut pe nimeni care macar sa promita schimbarea Sistemului. Doar peticirea lui!

Published in: on 13 Decembrie, 2016 at 12:39 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/12/13/dupa-circ-ramine-doar-balega/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: