La bot

Sa convingi lumea sa nu mearga la vot e ca si cind ai convinge lumea sa nu mai mearga la meci pe stadion.
„Alegerile” politice sint o forma de viata, asemeni inconjurarii cerculetelor la Loto, batutului in pacanele sau pariurilor sportive. Ca si la pariuri, omul devine dependent. Uita de fapt ca mai exista Viata si in afara ecranului pe care se afiseaza rezultatele. Nu mai tine cont nici de faptul ca acestea pot fi lejer de tot contrafacute. Doar „jocul” conteaza!
Microbistii nu se pot simti fericiti fara sa chibiteze non-stop, desi meciurile nu depind absolut deloc de gargara lor. De fapt, meciurile sint facute pentru a le ocupa gura si mintile, pentru a-i face cit mai dependenti si neatenti la ce se intimpla in jur!
„Jocul” riscului si a sperantei ii aduce pina acolo incit uita sa mai fie si Oameni. De multe ori ii vezi sarind si urlind ca niste lupi in tribune sau… ca niste oi la urne.
Nu, m-am lamurit ca e inutil sa mai incerc sa conving lumea sa nu mai faca ceea ce-i dauneaza. Omul nu se lasa asa de fumat, de vot, de pariuri, de alcool sau de ruleta. Si culmea, nu se lasa indiferent cit ar pierde! Un jucator de ruleta isi poate pierde toti banii acolo iar ruleta va ramine „jocul” lui preferat in continuare, fara a o uri nici o clipa. Nu ruleta e de vina (ca exista), nu jucatorul ci… ghinionul. Nu-i asa?
Deci dragii mei prieteni internautici, eu am sa tac astazi. Faceti ce vreti: dati-va in cap pe stadioane, behaiti ca niste oi nedemne la urne, zdrobiti pacanelele, aruncati banii la ruleta. Vreau doar sa va asigur ca jocul va continua imperturbabil, cu sau fara voi, exact in acelasi fel.

Published in: on 8 Decembrie, 2016 at 4:18 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/12/08/la-bot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Trebuie sa creăm procese socio-politice etice, nu vot-șarlatanie. #ProtectNotPrey #AllEarthFamilyForRecovery http://ioananoemytoma.wixsite.com/humanism/single-post/2016/10/07/Agreement-Through-Informed-Dialogue-Not-Vote

    • Interesant, dar ce te faci cu cei mai putin inteligenti, incapabili de decizii pur rationale? Ei vor deveni niste trolli ce vor colmata tot.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: