Sa mai si ridem…

Mor de riiissss!!!! :))))
Deci fiti atenti: „cineva” s-a gindit sa puna mina pe toata lumea… la inceput pe toata Europa, ca America de Nord e deja preluata!
S-au vorbit acei „cineva” (care deja erau sefi mari in tari mari) si si-au tras un guvern supra-statal, ei intre ei, cu gogoasa ca astfel n-o sa mai fie razboaie (pe care tot ei le faceau inainte).
Bun, dar ce te faci cu tarile alea multe si mici care graviteaza in jurul tau? Ca nu poti pune mina pe ele asa, clasic, ca te face lumea porc imperialist. Deci adopti metoda neo-clasica:
Tarile alea mari si unite practic ajung sa santajeze economic tarile mai mici, prin tratate interne de liber-schimb sau libera-circulatie, tratate care nu se aplica si tarilor mici din exterior (Schengen, de exemplu). Daca vrei sa mai tii pasul cu dezvoltarea tarilor mari si unite, n-ai alta sansa decit sa te unesti si tu cu ele (ideal ar fi impotriva lor, dar asta e imposibil din varii motive).
Ce inseamna insa aceasta „unire” (ca aici deja devine situatia de risul curului)?
Pai e acelasi lucru cu preluarea pietei de catre corporatii, prin fuzionare. In momentul in care o firma fuzioneaza cu o Corporatie (cu C mare), acea firma inceteaza sa mai existe! Toate activele trec la Corporatie, toti angajatii capata sefi de la Corporatie, toata productia o vinde Corporatia, etc. Numai numele vechii firme mai ramine, eventual, pentru pacalirea consumatorului fidel.
Odata intrat in Corporatie, nu te mai poti reintoarce la vechea stare, de firma mica, pentru ca… deja ti-ai vindut-o, cu catel si purcel!
Romanii, acesti ultimi mari cretini ai Europei, nu mai stiu cum sa faca sa intre mai repede la Corporatie, si astfel sa piarda TOT ce mai au. S-a ajuns la absurda situatie in care ei dau lucruri din casa doar ca sa le fie luata cit mai repede intreaga casa :))))
Deci in loc sa-ti vinzi firma cit mai scump, tu de fapt platesti ca sa-ti fie luata firma!
Ati mai pomenit asa ceva? Ca mooor de ris! :))))
Fiti atenti:
1. Romania „santajeaza” Canada (care e o filiala a Corporatiei) sa dea vize (adica sa permita accesul mai usor al romanilor in Corporatie) pentru a aproba tratatul de… intrare a Romaniei sub tutela Corporatiei :)))))
2. Romania ar putea da Olandei (care e alta din filialele Corporatiei) portul Constanta, doar pentru a intra mai usor, da, ati ghicit, in Corporatie (Schengen)!
3. Romania a dat Petrom-ul austriecilor, ca sa intram in UE si a facut contract cu Bechtel ca sa intram in NATO, etc.
Nu e haios?
Sintem ca si niste curve traseiste care isi platesc clientii sa le dea o muie.
In loc sa negociem la singe intrarea noastra in UE si in celelalte structuri ale Corporatiei cu intelegeri de pastrare a resurselor si de dezvoltare a industriei romanesti, noi nu mai stim cum sa dam totul mai repede si cit mai pe gratis (daca se poate, sa si platim ca sa ni se ia totul).

Si tocmai v-am explicat ce inseamna intrarea noastra in Marea Corporatie, intrare pe care noi o platim cu bucati din firma, bucati care oricum vor ajunge sa fie preluate dupa momentul fuziunii complete.
Si ni se pare ca sintem smecheri si ca facem o afacere
Ce inseamna sa fii atit de prost incit, daca nu ai gropi in care sa mai pici, ti le sapi singur!
Daca nu as ride, probabil m-as sinucide!

Published in: on 5 Noiembrie, 2016 at 12:38 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/11/05/sa-mai-si-ridem/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: