Rolul femeii

Acest articol se doreste a fi o completare a articolului de aici:
https://goamanu.wordpress.com/…/12/12/despre-nemunca-si-fe…/
in care demonstrez cu argumente rolul femeii in mentinerea sistemului economic si social, precum si a articolului de aici:
https://goamanu.wordpress.com/2016/10/01/muierisme/
in care demonstrez printr-un fir logic invaliditatea criteriilor de selectie ale femeilor.
Acum voi demonstra (sper) rolul covirsitor al femeilor in distrugerea intregii societati, incepind de la familie, sistem economic si politic, pina la degenerarea speciei. Stiu ca pare pretentios, dar va rog sa-mi cititi articolul pina la capat. Probabil asa ceva nu s-a scris pina acum din cauza „corectitudinii politice”.

In primul rind, sa ma prezint: sint un barbat singur la 42 de ani, divortat, cu mai multe relatii de peste 3 ani la activ. Am cunoscut citeva zeci de femei (in sens mai mult sau mai putin afectiv) si am refuzat (mai mult sau mai putin constient) sa cunosc mai bine alte citeva zeci.
Cam de cind am divortat (profund hotarit sa-mi construiesc o familie si sa nu-mi insel partenera), adica de vreo 6 ani, succesul meu la femei a fost aproape… nul.
Frustrat si frapat de esecul prelungit, am inceput sa caut, sa ma informez din tot felul de surse: manuale de psihologie, carti on-line „de agatat” scrise de „profesionisti”, discutii cu prieteni „don juani”, inclusiv discutii cu… femei.
Intre timp s-a conturat un tipar de gindire general aplicat femeilor, asa cum si barbatii au un tipar de gindire pe care majoritatea femeilor il cunosc sau macar il intuiesc. (Mentionez ca nu se aplica la toate femeile, dar in mod sigur la o mare majoritate.)

1. Obsesia femeilor cu „masculul alfa”
De fapt nu este o obsesie, este un instinct legitim al lor, izvorit din meandrele evolutiei. Este perfect explicat antropologic, pornind de la perioada in care eram maimute si sfirsind cu… epoca de piatra.
Pentru mai multe informatii despre instinctele si abilitatile fiecarui sex puteti urmari voci autorizate de antropologi, precum cel de aici (o sa va placa):
https://vimeo.com/88541229
Din pacate insa, civilizatia umana (si valorile oamenilor) au luat-o inaintea evolutiei. In timp nu a mai contat cine e cel mai puternic sau cine are atitudine care impune in trib. O vreme au contat cei mai smecheri sau mai inteligenti (omul de Neanderthal a fost exterminat parsiv, prin smecherie si inteligenta sub forma de arme cu tragere la distanta).
O vreme a contat cine are cei mai multi bani sau orice forma de „capital”.
Femeile s-au adaptat cu succes la cutumele sociale, pentru ca masculul alfa insemna in acelasi timp si conducatorul „tribului”.
Pina in epoca moderna atitudinea si statutul de mascul alfa (protector al femeii si al copiilor) insemnau automat si statutul ridicat in societate.
Azi insa aproape orice barbat poate intretine (fizic) o familie si un copil. Asistenta sociala permite chiar si celor mai nevoiasi sa-si creasca copiii. Dar femeile au ramas setate sa aprecieze aceleasi criterii ca acum 50.000 de ani (adica atitudinea/statutul de alfa), intr-un mod absolut firesc – evolutia genetica se produce extrem de greu, in sute de mii de ani sau milioane.
Criteriul primar al femeii vis-a-vis de barbatul ales a ramas acelasi… dar societatea s-a schimbat. De fapt… s-a inversat!
Masculii alfa, conducatori in sistemul actual sint niste nenorociti pe plan familial. Capitalismul si viciile ii corup pina acolo incit ajung sa trateze oamenii ca pe niste obiecte (aici e o discutie mai lunga, pentru ca unele dovezi „spun” ca sistemul permite ridicarea doar a celor corupti/psihopati).
http://www.globalresearch.ca/masters-of-manipulatio…/5383706
Conform articolelor mele anterioare, este un profund cerc vicios: sistemul sustinut de instinctele femeilor le distruge efectiv destinul. Un barbat dedicat viciilor sau muncii nu poate avea grija de o familie intr-un mod optim. Majoritatea femeilor care isi iau „masculi alfa” sfirsesc cu relatii distruse sau chiar o viata tragica. Iar cel mai grav e ca.. le place. Sint setate asa, din vremuri ancestrale, sa „simta” barbatul. Barbat care pe atunci se manifesta in special prin violenta si forta.

Inainte de a trece la urmatorul punct, ma voi intoarce putin la mine, ca sa subliniez ideea. In ultima mea relatie de durata, fosta prietena era absolut socata ca eu nu o tradez si nu am zeci de amante. Asta pentru ca, in perioada in care m-a cunoscut, eram un fel de mascul alfa in cercul respectiv, ceea ce mi-a oferit accesul la ea.
De fapt adevarul este ca nu sint alfa, sint mai degraba retras, aiurit si inadaptat. Abia dupa aceea a urmat revelatia ei ca eu imi doresc o familie si copii si ca sint pregatit sa fac sacrificii pentru asta. Alea erau pe planul doi.

2. Obsesia barbatilor cu fizicul femeilor
Spre deosebire de inselatoria „alfa”, obsesia barbatilor cu fizicul are justificare actuala, inclusiv stiintifica!
Proportiile de aur 90-60-90 sint justificate medical. O femeie cu sinii mari alapteaza mai bine iar soldurile mari o ajuta sa nasca mai usor. Este vorba de fertilitate si crestere a progeniturilor.
O femeie anorexica are toate sansele sa pateasca ceva la nastere (inclusiv lipsa de vitamine la copil).
Discutia devine interesanta insa cu femeile „plinute”. Zeitele fertilitatii din vechime erau toate obeze. Insa asta era o cutuma culturala, datorata raritatii resurselor. O femeie cu probleme de tiroida era probabil foarte apreciata pentru ca dispunea de… resurse pentru cresterea copiilor. Pe la 1600 (la 200 de ani dupa epidemia majora de ciuma neagra) Rubens picta femei obeze, considerate etaloane ale frumusetii. Astazi populatia de culoare este atrasa de femei cu bazin mare, tot probabil o remanenta a vremurilor grele de acum citeva sute de ani (sau chiar de acum).

Pentru barbatul normal insa, exponent al culturii europene majoritare, o femeie obeza acum nu mai inseamna decit varice, grasime si tiroida malformata, o femeie ce la virsta medie are toate sansele sa faca diabet sau infarct si sa-si lase copiii pe drumuri (in evul mediu speranta medie de viata oricum nu era mai mare de 40 de ani). Nu inseamna o femeie cu care sa faci sex in pozitii exotice, sa o alergi prin iarba sau sa o duci in excursii.

Concluzie personala: urmeaza o lunga perioada de singuratate, pina cind voi intilni o femeie atipica, matura si inteligenta. Nu mai are rost sa-mi irosesc energia pe femei instinctuale, superficiale sau cu aspect fizic necorespunzator.
Alte concluzii trageti voi si sint curios sa le vad in comentarii!

Published in: on 25 Octombrie, 2016 at 1:53 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/10/25/rolul-femeii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: