BOR-masina

Incerc din rasputeri sa ignor toata aceasta comedie periodica schizoida tipic romaneasca cu pupat de cadavre si adulatii isterice, insa o intrebare nu-mi da pace:
Oare cum se simt credinciosii (in special cei crestin-ortodocsi) in aceasta lume?
Adica serios, eu ma pun in locul lor: o planeta intreaga face misto de tine, televiziunea, ziarele, colegii, vecinii, ti se explica chiar si la modul serios, rational, ca esti penibil si ca nu faci decit sa urmezi orbeste o idee sifilitica perisata implantata in creier inca din pruncie, dar tu (si o minoritate de natarai – la nivel mondial) insisti in timpenia ta cu incrincenare (si de cele mai multe ori o odioasa ipocrizie), agatindu-te de acea speranta absurda si fara nici un fundament ca, intr-o zi cu soare, s-ar putea sa-ti apara un inorog roz in curte care sa-ti indeplineasca toate dorintele.
(Desigur, inorogul roz se afla peste pestisorul de aur si duhul din lampa!)

Deci dragi crestini care nu faceti decit sa reconfirmati teoria tragerii din maimute, cum e sa vrei neaparat sa fii idiot?
Cum e sa insisti in prostie cu unicul argument „iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac” in timp ce chiar tu sustii ca nu ai de unde sa stii („e o taina”)?
Cum e sa fii ridiculizat de o lume intreaga, avind drept unic sprijin o credinta orbeasca fara nici un fundament?
Cum e sa fii pe aceeasi treapta cu o baba retardata purtatoare de batic?
Cum e sa te situezi printre fundamentalistii religiosi gen Isis sau Martorii lui Iehova, iar daca totusi nu te situezi, sa fii doar la un pas de ei?

Intr-un fel totusi ii inteleg pe crestini (si pe orice individ cu creierul macinat de religie). Ii inteleg ca se simt slabi, ca orice om de altfel. Ii inteleg ca isi fac sperante si iluzii. Inteleg ca pe multi pur si simplu nu ii duce capul! Inteleg ca le este frica in jungla umana!
Inteleg multe, dar niciodata nu voi intelege dorinta cuiva de a ramine handicapat.

P.S.
Exemplul personal e cel mai bun invatator! Prin faptul ca clerul spurca dogmele pozitive ale religiei, efectul benefic este complet inversat.
De fapt dogma crestin-ortodoxa sub tutela BOR devine vinovata de putreziciunea ce a cuprins acest popor! Romanii sint lasati fara exemple morale diriguitoare de calitate, in timp ce sint invatati ca BOR le arata calea de urmat.

Anunțuri
Published in: on 25 Octombrie, 2016 at 1:50 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/10/25/bor-masina/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: