Dum…natura

La modul simplist, eu consider ca Dumnezeu e Natura, care e infinita (trecem peste intrebari retorice de genul „Dar cine a creat Natura?”).
Simplul fapt ca natura e infinita ma face s-o consider entitatea suprema (apropo, de fapt infinitul – si implicit Dumnezeu – este opusul entitatii, prin faptul ca nu poate fi determinat).
Sa revin: Natura Dumnezeu functioneaza dupa niste reguli simple si efectiv brutale – legile evolutiei, gravitatia, etc. Natura nu are morala, nu are scrupule, nu greseste si nu se defecteaza niciodata!
Evolutia presupune supravietuirea celui mai tare, de exemplu, apoi reproducerea lui. Gravitatia nu poate fi schimbata, etc. Daca ar fi sa dau o fata umana Naturii, stiti cu cine ar semana?
Hai ca stiti! 🙂
Cu Yahve fratilor, ala din Tora (Vechiul Testament). Da, cu monstrul ala criminal, fixist si orgolios, care ucide doar pentru ca sa(-i) supravietuiasca cultul. (E drept ca evreii au cam exagerat cu cruzimea zeului lor. Natura nu e sadica si nici absurda, dar trecem peste.)
Acum e interesant insa ce a facut Iisus! El a venit si a redus Natura (sau ma rog, reprezentarea ei mizgalita de poporul lui in vremuri primitive) la o fetita cu fundite roz. Practic l-a tirit pe Yahve la cumparaturi de Valentine Day (sau ma rog, Sf. Valentin) de unde a iesit tot patat de ruj si cu o inima mare umpluta cu heliu (al doilea element), amestecind borcanele infinitului cu al cincilea element din filmul lui Besson – dragostea.
Astfel a transformat totul intr-un talmes-balmes progresist cu valente romantic-filozofice, caci prin inteligenta putem controla Natura… intr-o oarecare masura.
Iisus n-a facut decit sa adauge o slabiciune in mecanismul atit de nemilos si perfect al Naturii. De ce? Pentru ca odata cu inteligenta, apare frustrarea: nu mai esti multumit de Natura. Nu te mai multumeste Dumnezeu! Vrei sa-l transcenzi (era sa scriu „transezi”). Vrei sa-l schimbi dupa chipul si asemanarea celui care… crezi tu ca esti.
Nu mai tii cont ca si tu esti tot Natura. Si vei ramine asa!

Acum va rog sa-mi ziceti daca ati inteles ceva, ca eu am impresia ca inteleg din ce in ce mai putin!

Reclame
Published in: on 4 octombrie, 2016 at 12:47 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/10/04/dum-natura/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. ‘stiintific’ vorbind ‘natura’ nu-i „infinita” ci finita deoarece si universul asta( perceput de noi ca atare=natura) este finit (are 13,7 mld ani-calculati de asa zisa „stiinta”)..ce a fost inainte de „nasterea” lui cine la creat(daca la creat cineva) ce va fi dupa putem doar presupune..de fapt daca totul ii doar o iluzie produsa de creierele noastre? daca traim intr un univers holografic? daca nu exista nimic nimic iar noi suntem cam la fel ca personajele din desenele animate?

    • Se zice ca universul se extinde. In ce anume? Si daca e finit, ce este dupa el?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: