Xenofobia educationala

O natiune este formata strict din educatie!
Limba, religia, traditiile, cele care definesc natiunea sint toate dobindite dupa nastere, prin transmiterea informatiilor catre copil (educatie).
Daca un om de rasa galbena sau neagra va fi infiat de la citeva luni intr-o familie din Romania si va fi educat „romaneste” el va fi un roman la fel de „bun” ca oricare roman (inclusiv va fi crestin-ortodox).
Desigur, exista diferente anatomice intre rase, dar diferentele sint minore tinind cont de caracteristicile speciei si reprezinta cazuri particulare (nu se pot generaliza). Nu putem de exemplu zice ca toti negrii au penisul mai mare decit albii, ci putem spune ca majoritatea albilor au penisul mai mic decit majoritatea negrilor.
Cine intelege cum functioneaza evolutia (transmiterea mutatiilor genetice reusite), intelege si ca e imposibil ca o anumita natiune sa fie radical diferita genetic per total de alta natiune!
Toate tarile, natiunile si rasele sint compuse din aceeasi specie, care intruneste in medie aceleasi caracteristici. Astazi specia umana va evolua in ansamblul ei si e putin probabil ca sa se diferentieze in specii noi (sau chiar in rase noi), din cauza ca nu mai exista granite geografice imposibil de trecut. Rusii se vor corci cu americanii, evreii cu arabii, romanii cu ungurii, chinezii cu japonezii si toti se vor corci apoi intre ei, suficient cit sa-si transmita genele celorlalte popoare. Nu mai are cum sa apara o specie noua derivata din Homo Sapiens, doar daca formam enclave stricte de-a lungul a sute de mii de ani, unde oamenii sa evolueze diferit.
Ca tot veni vorba, evolutia e un proces de o durata imensa! Chiar daca presupunem ca un anumit popor (sa zicem evreii, ca tot vin unii cu teorii nastrusnice) nu s-a corcit niciodata (deja cind numai mama conteaza la reproducere, teoretic 50% din gene sint corupte de genele tatalui, deci vorbim si de mama si de tata care nu se corcesc din acelasi popor/trib), pentru ca in acel popor sa apara modificari genetice majore generalizate (inteligenta, aspect, forta, toate date de mediu) trebuie sa treaca zeci de mii de ani.
Ori poporul evreu nu are o istorie mai veche de… 6000 de ani si e corcit si el.
– Daca vorbim de rasa, se poate grabi obtinerea unei noi rase prin eugenie pentru a grabi procesul de selectie genetica, dar si acolo dureaza cel putin citeva generatii ca sa obtii caracteristici minore (de exemplu un penis mai mare probabil) pentru ca inteligenta in general nu se transmite genetic.
– Daca vorbim de specie, separarea dintre linia cimpanzeilor si cea a oamenilor a fost intirziata cu citeva milioane de ani din cauza ca inca se reproduceau cimpanzeii cu viitorii oameni.
(Mai nou tehnologia promite alterari genetice in genomul uman, dar aici deja intram in aspectele moderne ale problemei.)

Concluzii:
Ceea ce e de retinut din toate aceste adevaruri este ca NU EXISTA natiuni superioare si nici rase superioare per total!
1. Natiunile sint mega-corcite (si erau inca de la infiintarea lor) si e imposibil sa mai pastrezi o „linie nationala genetica pura”.
2. Rasele, desi prezinta unele diferente in medie, se omogenizeaza in privinta aptitudinilor pe care le compenseaza (de exemplu daca o rasa e mai inteligenta per total, alta e mai puternica). In plus, rasele se corcesc si ele.
3. Chiar daca natiunile ar fi niste enclave de netrecut, tot nu s-ar reusi in citeva mii de ani o diferentiere genetica de anvergura.
4. Singura diferenta reala intre natiuni/triburi/comunitati este EDUCATIA!

Anunțuri
Published in: on 30 August, 2016 at 4:57 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/08/30/xenofobia-educationala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: