Nu vreau sa fiu presedinte

Eu de exemplu, daca as fi la putere, printre primele lucruri as elimina taxele pentru biserica si as inceta toate finantarile pentru culte.
As reorienta banii catre Educatie si Sanatate (ba chiar le-as mari bugetul) si as elimina armata!
1. Nu mi se pare cinstit pentru cei neortodocsi sa plateasca taxa la statul roman pentru biserica. Nu mi se pare cinstit fata de atei si agnostici in primul rind. Dupa parerea mea cultele trebuie sa se auto-finanteze. Crezi in Doamne-Doamne si in popi? Sari cu banul! Dar nu cere si altuia!
As lasa toate bisericile cum sint si… sa se descurce din donatii. Nu le-as interzice, dar nu le-as da nici proprietatile de la 1800 cum vrea Trafalet.
Daca nu se descurca, inseamna ca impactul lor la populatie e mic si asta merita. Business is business, daca nu ai clienti, dai faliment. Numai corporatia BOR cere bailout de la stat ca sa vietuiasca in lux.
Ah, si normal ca as scoate religia din scoli. Istoria religiilor e suficienta, ca ore optionale, pentru cei care au fetisul asta.
2. Ce dracu sa faci cu armata mah, tu ca si colonie? Oricum sintem invadati de trupele americane si europene si cui vrea, de fapt. Nu se impiedica nimeni in mercenarii nostri platiti de contribuabili si in trei avioane de jucarie!
Sa fim seriosi!

Eh, acum va intreb: credeti ca as putea face eu asta? Eu cred ca populimea ar sari pe mine in secunda doi si m-ar linsa!
De ce? Pentru ca vreau sa elimin niste institutii parazite care creeaza dependenta. Pentru ca vreau sa dezvolt educatia si sa le vindec bolile.
Se fapt Statul in sine e o institutie parazita, cladita pe nesiguranta cetatenilor, pe frica si pe manipulare. Biserica… la fel. Biserica nu face decit o simbioza intre Stat si ea, se sprijina una pe alta, ca doi paduchi agatati de un fir de par. Impreuna sint puternice, separate sint slabite.
Populatia alimenteaza si sustine popii si politicienii, prin vot si platit taxe! Doar populatia e vinovata ca… are paduchi! Deci tot ea trebuie sa se scoata cumva.
Macar de ar avea minima decenta sa recunoasca un conducator bun atunci cind apare. Dar NU o are!

Reclame
Published in: on 27 august, 2016 at 4:17 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/08/27/nu-vreau-sa-fiu-presedinte/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: