Stateam si ma gindeam…

…isi da seama cineva cum sint oamenii, in ce lume traim?
Adica pe bune, eu nu pot pur si simplu intelege (la virsta si informatiile pe care le detin) de ce ar vota-o cineva pe Hillary. Pur si simplu ma depaseste! Fiinta aia e respingatoare cu spume, are o karma complet negativa si o istorie stinjenitoare. Si totusi… oamenii considera ca ea e creatura potrivita sa-i conduca. Acelasi fenomen se intimpla si in Romania, cind alegem infractori cu cefe late.
Problema care ma macina insa nu e perversiunea unora, fetisurile si/sau traumele psihice prin care trec, alea care ii determina sa ia astfel de decizii paradoxale. Problema mea e alta: aproape JUMATATE din oameni fac astfel de alegeri!
Deci daca cineva isi va dori sa faca un lucru bun, rational, firesc, de bun-simt, JUMATATE din oameni i se vor pune impotriva!
Desigur, putem divaga, putem intoarce curba lui Gauss cu repartizarea coeficientului de inteligenta pe toate partile, putem da vina pe parinti, istorie, scoli, etc, dar realitatea ramine: o mare parte din oameni ti se va impotrivi, indiferent de ceea ce vrei sa faci!

Solutia?
Trebuie sa ne cautam un anturaj de oameni cu o gindire compatibila, apoi sa construim ceva fara sa-i mai intrebam pe ceilalti. Daca schimbarea va prinde, bine, daca nu, nu!
Sa incerci sa ii convingi pe toti de ceva, indiferent cit de simplu si evident este, e pura utopie. De aia la proteste ies aceiasi oameni in general. De aia nu rezolva nimic datul din gura.
Procesul prin care va trebui sa trecem este de cimentare a unor valori, de cautare a acelor valori la altii, de solidarizare si organizare, apoi de creatie.
Restul… treaba lor!

Published in: on 14 Iulie, 2016 at 12:58 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/07/14/stateam-si-ma-gindeam/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: