Prea multa UE strica!

Iata cum functioneaza mecanismul UE, uniune facuta de fostele mari imperii europene Franta, Germania, Italia, Belgia si Olanda:
Fiind foste imperii, nivelul de trai era ridicat iar productia de bunuri era in surplus. Legile pietei dicteaza ca nu poti avea profit fara ca cineva sa-ti cumpere produsele, deci fara consumatori. Piata lor interna era nesatisfacatoare pentru bogatele lor „elite”.
(Trecem peste episodul in care sefii UE impreuna cu sefii FMI si marii industriasi se aduna anual pentru discutii secrete in cadrul Clubului Bilderberg si ne concentram doar pe mecanismul vizibil.)
Totul incepe cu preluarea in UE a tarilor mai „slabe”, adica tarile cu nivel de trai mai scazut (scazut din diverse motive: FMI, comunism autoritar, etc).
Prin aceasta preluare se obtin urmatoarele:
1. Asigurarea unei piete noi pentru produsele occidentale.
2. Asigurarea de forta de lucru ieftina prin migrarea fortei de munca calificata din tarile sarace in fostele imperii.
3. Patrunderea nestingherita a corporatiilor care spoliaza tarile mici de resurse umane si materiale.
4. Coruperea si acapararea clasei politice locale prin metoda clasica a neo-colonialismului, precum si fortarea unor reglementari care nu aduc nici un beneficiu pe termen lung tarilor „victima”.
Asta duce la devalizarea statelor mici, golirea lor de forta de munca. Victimele intra intr-un cerc vicios in care devin total dependente de „stabii” cei mari, incapabile sa se mai redreseze vreodata (de obicei se lucreaza impreuna cu FMI la indatorarea pina in dinti a victimelor – Bilderberg din nou).
Tarile mici devin niste simple colonii ale marilor imperii europene in timp ce cistigurile lor sint minime: bani trimisi acasa de cei ce muncesc afara, asigurarea unor conditii de trai putin mai decente pentru cei plecati la lucru in fostele imperii si a unor salarii peste medie a celor angajati la corporatii.
Pretul este urias: colonizarea totala sub dictatura corporatista fara posibilitate de redresare, cei ramasi acasa care nu lucreaza la corporatii sint efectiv condamnati la foame, in timp ce „elitele” fostelor imperii se bucura de toate beneficiile colonizarii: productie ieftina, vinzare maxima. (A se retine ca si populatia fostelor imperii sufera sub afluxul de imigranti care „se vind” pe mai putin.)
Deci sa va ginditi bine cind mai afirmati ca UE este benefica in vreun fel. UE este doar un urias mecanism de exploatare si preluare a resurselor, profitind de pe urma inapoierii tarilor mici, tari carora li se ofera iluzia de mai bine in schimbul preluarii lor economice.

Fun fact:
Exista cite un lobbyst corporatist pentru fiecare functionar UE (ca numar) iar acesti lobbysti influenteaza peste 75% din legislatia UE.
https://www.theguardian.com/…/lobbyists-european-parliament…

Daca vreti sa intelegeti cum anume functioneaza mecanismul de lobby in UE, va rog sa va uitati la filmuletul de aici:
http://corporateeurope.org/power-lob…/…/corporate-lobby-tour

Deci imi rezerv dreptul de a considera UE o MARE MIZERIE si de a dori din toata inima ca ea sa dispara!

Anunțuri
Published in: on 26 Iunie, 2016 at 9:14 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/06/26/prea-multa-ue-strica/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: