Lumea dupa Bogdan

Eu sint o raritate printre activisti!
Extrema stinga ma considera ”extremist”, la fel si extrema dreapta (in timp ce ei, puisorii, sint modele de toleranta, mdeh). Majoritatea ma considera ”securist”, o eticheta aruncata prima oara banuiesc chiar de securistii veritabili, deranjati ca ma aflam in mijlocul protestelor SRM.
Ca atare nimeni nu mai vorbeste cu mine si mie imi… convine. Astfel sint liber sa spun lucrurilor pe nume!
Iata citeva lucruri pentru care cred ca sint eu considerat ”extremist” (de fapt pur si simplu nici stinga nici dreapta nu au dreptate in totalitate la multe lucruri, si de acolo pleaca totul).
Adevarul tine de cele mai multe ori de ratiune pura si tot ratiunea pura ne va elibera! Iata concluziile mele la 41 de ani, asupra unor probleme spinoase. (Poate in viitor se vor schimba, in functie de informatii si gradul de aprofundare.)

As dori ca viitoarele comentarii sa fie insotite de ARGUMENTE, pentru a fi luate in considerare. Voi considera nula si neavenita orice etichetare, invectiva sau afirmatie fara acoperire!

1. Vegani (vegetarieni) vs. omnivori
Dr. Hiromi Shinya, inventatorul colonoscopiei in cartea ”Enzima miracol” (una dintre cele mai bune carti citite de mine in domeniul nutritiei) zice clar, cu argumente stiintifice: omul a evoluat pentru o dieta compusa 85% din vegetale si 15% din carne!
Desi se poate trai numai cu vegetale, fazele cu omoritul vietii si animalelor sint ipocrizii magistrale si isterii ieftine ale unor pierduti in timp si spatiu, care nu realizeaza de fapt cit de mult omoara specia umana FARA sa manince! Deci inainte sa-mi propovaduiasca mie sa rumeg iarba, sa-mi arate ca au evoluat suficient in rest incit sa nu mai distruga viata (apropo, si plantele sint tot viata).

2. Rasismul
Deocamdata avem putine date oficiale in privinta diferentelor dintre rase. Totusi, stim ca aceste diferente exista si se manifesta in special la nivel fizic. Dar fizic inseamna si creier, nu numai piele si muschi.
James Watson, geneticianul premiat cu Nobel, a aratat ca rasa neagra nu e (in medie) asa inteligenta ca rasa alba. Asta l-a costat o perioada de hartuire ”corecta politic” ce a culminat cu nevoia de a-si vinde medalia.
Acelasi Hiromi Shinya arata clar in carte ca japonezii au stomacul mult mai slab decit alte rase.
Dupa parerea mea, rasele umane nu difera cu nimic de rasele de ciini (tot mamifere). Fiecare rasa are (repet, in medie) caracteristici diferite, dupa care se si catalogheaza la concursuri: inteligenta, agilitate, simtul mirosului, rezistenta, etc.
Asta NU inseamna ca exista rase superioare si rase inferioare, inseamna doar ca unele rase sint mai bune (per total) la anumite lucruri decit alte rase. Ca sa sune mai bine: unii oameni sint mai buni la anumite lucruri decit alti oameni. E corecta afirmatia?

3. Ciinii vagabonzi (ca tot vorbeam de ciini)
Problema e simpla: orice fiinta care se inmulteste peste o anumita limita, devine un daunator. Primul exemplu e chiar specia umana.
Specia umana, prin ignoranta si prostie, a reusit sa infesteze cu ciini unele orase (asemanator infestarilor cu sobolani din Evul Mediu).
Omorirea unui ciine e similara, dpdv moral, cu omorirea oricarui mamifer (soarec, sobolan, vita, porc) sau fiinta cu sistem nervos (peste, pasare). Faptul ca unele persoane napadite de empatie favorizeaza ciinii nu tine decit de o preferinta estetica, o mila prin definitie irationala.
Cit timp oamenii nu evolueaza moral suficient incit sa nu mai arunce ciini in orase si sa nu-i castreze, avem nevoie de deparazitare! Problema este ca eu nu sint dispus sa platesc prostia altora, ”mari” iubitori temporari de ciini. Nu am de ce sa platesc din putinii mei bani pentru adaposturi canine, injectii si altele. Abia imi pot plati mie asigurarea medicala. Nu am animale de companie, tocmai pentru ca orice fiinta dependenta de cineva reprezinta o mare responsabilitate pentru acel cineva.
Deci dragi iubitori de ciini, daca nu sinteti in stare sa mentineti fenomenul in cote acceptabile si ajungeti la infestari, rezolvati VOI problema! E de datoria voastra.

4. Cersetorii (ca tot vorbeam de mila)
Inclusiv eu platesc taxe pentru servicii sociale. Exista zeci de ONG-uri care ajuta oamenii strazii. Am urmarit cit cistiga un cersetor intr-o ora. E dovedit ca majoritatea (daca nu toti) fac parte din structuri infractionale organizate.
Pe scurt, nu dau si nu voi da nimic vreodata la cersetori. Si va sfatuiesc sa nu dati nici voi. (Aici ar intra si crimele pe care acesti paraziti le fac pentru bani: mutilari infantile, sugari intoxicati cu alcool, etc.)

5. Religia
Pentru mine, lucrurile sint simple: ORICE religie e o porcarie, o minciuna, o diversiune, o amagire periculoasa. Orice presupune un ritual axat pe fapte imaginare sau improbabile este pierdere de timp!
Militez pentru disparitia totala a religiilor, pentru ca pericolul pe care ele il reprezinta este mai mare decit beneficiul. Ne putem auto-insela si intr-un mod care sa nu duca la institutii parazite, clase sociale privilegiate, minciuni institutionalizate, manipulare, coruptie si culpabilizare. De departe, cea mai maligna manifestare a religiei este intoleranta si razboaiele religioase! Apoi urmeaza refuzul acceptarii ratiunii, ceea ce, precum spuneam, ne tiraste spre sclavie, nefericire si autodistrugere.
A se nota ca NU pun semnul egal intre religii si spiritualitate sau ideea de energii cosmice (sau chiar entitati pe care nu le putem intelege). Universul este infinit si oricum nu il vom intelege niciodata pe de-a-ntregul. Ma declar, ca si pina acum, agnostic.

6. Imigrantii
Aici aveam relativ aceeasi problema ca si la ciinii vagabonzi: infestarea (voi explica imediat la ce fel de infestare ma refer) cauzata de ignoranta, la care se adauga insa si lacomia/interesele clasei conducatoare.
E simplu: fiecare trib/natiune traieste dupa niste obiceiuri ale locului, ce tin de mediul in care isi duc traiul, organizare familiala, preocupari specifice, etc. Aceste obiceiuri indeplinesc functii sociale, culturale, spirituale si chiar utilitare in acele comunitati. Orice schimbare a lor este o perturbare a comoditatii in primul rind si apoi a mersului societatii respective care trebuie sa se adapteze la noii parametri. Este foarte dificil sa injectezi noi caracteristici culturale intr-o comunitate inchegata. De obicei este si inutil, de bine ce acea comunitate este functionala!
Daca insa adaugam si punctul 5, religia, in ecuatie, garantat iese cu scintei! Imaginati-va doar ca primiti musafiri in casa, sa zicem din alta zona a tarii. La inceput poate parea haios sa le faceti pe plac si sa le invatati tabieturile si particularitatile de limbaj. Dar daca nu mai vor sa plece, se transforma totul intr-un chin pentru ca va disparea comoditatea pe care o aveati pina atunci. Asa e si cu imigrantii.
Mai mult, aceasta ”infestare” este pusa la cale special de clasa conducatoare, pentru a uniformiza populatia. Se urmareste un proces de de-culturalizare, de corupere a valorilor traditionale, pentru realizarea ”satului global”, sat ce va avea ca valori doar ceea ce vor stapinii nostri sa aiba. Asta nu se poate face fara durere si fara conflict!
Parerea mea este ca imigrantii nu trebuiau sa existe, razboaiele pentru resurse facute de NOI (da, inclusiv Romania) in tarile lor nu trebuiau sa existe (se poate usor ridica o natiune prin schimb liber de produse, nu trebuie neaparat cucerita), iar aceasta infestare cu valori culturale si religii straine nu trebuia sa existe!
Solutia este sa fie create conditii optime in locurile lor de bastina pentru a se intoarce acasa. Astfel ii vom scuti si pe ei si pe noi de chinuiri inutile.
Dar… pentru asta, e nevoie de inlaturarea clasei conducatoare, schimbarea sistemului, a mentalitatilor, etc. Vechea poveste pe care o voi continua in toti anii care vor urma pina la moartea mea 🙂

Cu drag,
Un extremist rational (era sa scriu ”national”)

Published in: on 27 Mai, 2016 at 1:59 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/05/27/lumea-dupa-bogdan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

  1. Cineva vrea s-o ia in barba

    http://www.newsweek.com/kremlin-cannot-intimidate-romania-says-president-nato-465358


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: