Utilitatea ”nationalismului”

Si totusi… valoarea se poate cistiga si pastra prin conservatorism si „nationalism”!
Problema este daca exista valori autentice de pastrat.
Ma gindesc acum la modul de viata absolut fantastic al triburilor primitive existente, in comuniune cu natura, cu abilitati aparute si dezvoltate pe parcursul miilor de ani.
Daca aceste triburi nu ar fi conservatoare, daca ar fi „corecte politic” si total indiferente fata de neamul lor, in citeva zile nu s-ar mai alege nimic de ele.
Un trib cu idei globaliste nici nu ar putea exista, de fapt. S-ar auto-anula ca notiune. Un trib bastinas primitiv care nu ar tine la propriile valori ar fi complet inghitit si distrus de monstrul capitalist in citeva zile, pierzind astfel intreaga zestre informationala dobindita, zestre pe care poate noi nici macar n-o putem concepe.
Iar eu sint total de acord cu „separatismul” tribal, ba chiar as face orice sa protejez aceste forme ancestrale, firesti, de organizare umana.
Deci pina la urma nationalismul si conservatorismul pot fi bune? Eu am zis intotdeauna ca DA! Chiar pina la apararea modului tau de viata cu arma in mina, dar… e un mare DAR… depinde de valorile pe care vrei sa le aperi.
Daca esti american si vrei sa aperi corporatismul, consumerismul si conducerea oligarhica a tarii tale, mai bine sa nu fii nationalist deloc!
Daca esti englez si vrei sa-ti aperi regina-parazit si politica imperialista, mai bine treci la socialismul internationalist.
Daca esti roman si vrei sa-ti aperi religia corupta si grobianismul sinucigas caracteristic majoritatii romanilor, mai bine stai sluga la altii, cit de cit mai „civilizati”.
Daca insa esti roman si vrei sa-ti aperi resursele, traditiile populare, traiul linistit in mijlocul naturii, sint suta-la-suta de acord cu nationalismul tau. Dar oare vrea cineva numai atit?

Published in: on 19 Mai, 2016 at 8:18 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/05/19/utilitatea-nationalismului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: