Protestam sa evoluam

In 15 mai se planuieste o miscare internationala de protest impotriva a… ce vreti voi.
Nici nu mai are rost sa insir miile de motive pentru un protest in acest ospiciu numit Terra, planeta bolnava cronic de capitalism!
Mie imi este clar ca daca nu scapam de acest sistem economic si de cel politic aferent, omenirea nu are nici un viitor. Absolut niciunul!
Asistam la prabusirea unui sistem falimentar, piramidal, ramasita a feudalismului, un sistem care ne trage dupa el in groapa. Pe cit de multe realizari ne-a oferit pe plan tehnologic, pe atita ne-a indepartat de caracteristicile noastre umane, evoluate, care lipsesc celorlalte specii: afectiunea, empatia, ratiunea, bunatatea!
Capitalismul a ridicat la rang de virtute exact opusul: lacomia, egoismul, lipsa de scrupule, rezultind o societate monstruoasa, degenerata, trista si alienata.
Putinii oameni care isi dau seama, care nu sint complet indoctrinati de sistem sau care s-au trezit dureros la realitate, au devenit disperati si fac singurul lucru pe care il mai pot face: ies in strada.
De la NuitDebout in Paris, la protestele Occupy pentru Bernie, la Democracy Spring in Washington, din nou Atena, Londra, etc, se aude tot mai tare mantra progresista anti-capitalista.
(Da, eu consider ca toate aceste proteste sint anti-capitaliste, de bine ce toate trateaza cu coruptia data de bani.)
Singurii care mai stau acum intre stapinii de plantatii si sclavi sint fortele de ordine, fratii nostri nenorociti si manipulati, aflati in postura ingrata de a stopa progresul. Fratii nostri care isi imagineaza ca pastreaza „ordinea” si, complet fals, ca cei de sus sint indreptatiti si ii platesc sa faca asta. Fratii sclavi politisti si jandarmi, platiti de contribuabili (ceilalti sclavi) sa apere visul sinistru al unor psihopati! Psihopati ce, intr-un veritabil cerc vicios, sint alesi de un oarecare procent de sclavi indoctrinati, sa le traseze destinele.
Daca a mai ramas putina ratiune in sclavii politisti si jandarmi, daca a mai ramas putina umanitate, vor stii ce e de facut: vor trebui, ca si pina acum, sa pastreze ordinea, dar nu luptind impotriva celorlalti sclavi, ci pentru ei! Se vor alia cu miscarile Occupy de pe intreg globul, isi vor oferi experienta si serviciile fratilor lor si ii vor aresta pe cei cu adevarat vinovati de haosul din jur! Pe politicieni, bancheri, mafioti, sefi de corporatii, pentru ca ei poarta cea mai mare vina a transformarii planetei intr-un ospiciu!
Ca ne place, ca nu ne place, lumea se transforma, evolueaza. Actiunile sau pasivitatea noastra determina insa directia acestei evolutii.
Fie ca ratiunea sa ne indrume pe drumul cel bun!

Reclame
Published in: on 29 aprilie, 2016 at 12:31 am  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/04/29/protestam-sa-evoluam/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 comentariiLasă un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: