Inamicul numarul 1,5

Bine v-am regasit, dragii mei, la o noua bombaneala despre Sistem 🙂
Azi voi explica de ce elitele capitaliste merita tot oprobriul nostru, nicidecum admiratia, nici macar partiala. Voi explica de ce elitele capitaliste nu sint nici smechere, nici inteligente, ci doar au o mentalitate de pradatori lasi.
Cine isi doreste sa ajunga precum ele, pe linga faptul ca are toate sansele sa nu o faca, se autodenigreaza ca om, se autoreduce la stadiul de lacusta sau paduche.
Cine isi imagineaza ca bogatanii capitalisti sint un rau necesar, se inseala amarnic. Nu doar ca nu sint necesari, ci trebuie stirpiti ca orice alt organism parazitar, fiind un subprodus malign al sistemului capitalist. Capitalismul poate exista fara elite financiare, dar elitele financiare nu pot exista fara capitalism!
Orice om trebuie sa considere bogatanii drept inamicul numarul unu (in afara propriei ignorante), inclusiv la nivel personal! Stiu ca acum sun ca si un patefon stricat de pe vremea lui Marx si Engels, dar va rog sa cititi argumentele ce vor urma.

1. In capitalism, conform definitiei, cei ce detin capitalul se afla in virful lantului trofic. Bogatanii (indiferent cum au devenit ei bogati) au posibilitatea sa taie si sa spinzure dupa placul lor, fiind limitati doar de cantitatea de capital detinuta.
Azi s-a ajuns la nivelul in care un om (sau o grupare organizata) sa poata efectiv cumpara (economic, militar si politic) o buna parte din planeta. Bogatanii controleaza guverne, pornesc razboaie, stabilesc politici sociale si de relatii externe, controleaza mare parte din mass-media (da, acea mass-media care ii indoctrineaza pe oameni ca toti pot ajunge bogatasi).
2. Conform articolului postat de mine ieri (articol esential care a trecut complet neobservat, demonstrind astfel adevarul scris intr-un alt articol esential postat de mine ce a trecut tot neobservat – acela cu limita tot mai mica pe care o are atentia omului in societatea informationala), am ajuns la stadiul in care masinile pot sa faca aproape tot ce face un om la serviciu:
https://medium.com/…/deep-learning-is-going-to-teach-us-all…
Pina acum, masinile au inlocuit cu succes (si costuri mai mici) oamenii la munci repetitive, dar de acum inainte masinile vor fi capabile sa si invete singure, deci numarul locurilor de munca preluate de masini va creste.
Din ce in ce mai multi economisti si-au dat seama ca somajul nu mai are cum sa scada iar salariile muncitorilor obisnuiti nu mai au cum sa creasca! Robotii sint o alternativa mult mai ieftina si mai sigura pentru aproape orice angajator.
Cantitatea si calitatea muncii umane pe o piata dominata de roboti nu isi va mai justifica pretul. Daca nu vrem sa creasca infernal somajul, va trebui sa platim multi oameni cu bani pentru putini oameni, adica sa inventam locuri de munca partial sau total inutile. Cit timp muncitorul poate fi inclocuit de un robot, nu are sens sa-i creasca salariul. Daca muncitorul insa este indispensabil si nu poate fi inlocuit de robot, salariul muncitorului poate fi din ce in ce mai mare. Astfel se mentine o clasa de mijloc din ce in ce mai firava si nesigura dar si mai privilegiata. (Desigur, aceste privilegii sint la discretia angajatorilor.)
3. Conform studiilor (de parca ar mai fi nevoie de ele), oamenii de la o vreme muncesc mai mult pe bani mai putini, in loc sa fie invers:
http://business.time.com/…/11/working-more-but-for-less-pay/
4. In actualul sistem oamenii sint obligati sa munceasca pentru a supravietui. Munca este singura sursa legala de bani pentru marea majoritate.
Singura solutie rationala pentru a iesi din aceasta situatie este Venitul Minim Neconditionat, initiativa care primeste prea putin sprijin din partea politicienilor (slugile supuse ale elitelor) si mass-media (instrumentul de manipulare al elitelor).
5. In capitalism este mult mai usor sa faci mai multi bani daca esti bogat decit daca esti sarac, datorita sistemului bancar si a oportunitatilor pentru inginerii financiare.
Acum cei bogati devin si mai bogati, intr-un ritm mult mai alert decit „imbogatirea” celor saraci:
http://www.forbes.com/…/not-only-are-the-rich-getting-ric…/…

Sa recapitulam:
In viitor somajul va creste iar salariile vor scadea.
Cine are deja bani multi, va avea si mai multi, astfel crescind inegalitatea financiara si, implicit, sociala. (Ca o paranteza, astfel se rezolva si dilema sistemica „degeaba producem daca nu are cine cumpara” – cei cu bani multi vor putea cumpara mai mult, in timp ce aia saraci lipiti vor crapa efectiv de foame.)
Oamenii bogati controleaza totul, inclusiv politicienii si mass-media, practic avind putere asupra vietii majoritatii.

Cum s-a ajuns aici si cine e vinovat?
Dupa cum spuneam, scoatem din calcul inamicul din propria noastra umbra, adica ignoranta proprie! Noi votam ca oile, cumparam compulsiv, ne lasam anesteziati de TV, muncim din reflex, fara sa gindim. Aceste aspecte le-am discutat in alte articole.
Inamicul vizibil, cel pe care il putem privi (si unii chiar admira) este elita financiara! Acei oameni putrezi (ca bogatie dar si ca empatie), acele lacuste lacome care controleaza roiurile parazitare: politicieni, popi, politie, mass-media, etc.
Elitele financiare isi doresc, conservatoare, sa mentina un sistem defect in care ele detin puterea. Sint lase, pentru ca doar un om fricos si complexat are dorinta de a controla. Sint aservite propriilor interese meschine. Inchistate in palatele lor de cristal sint scirbite firesc de gramezile de slugi si sclavi si, cel mai important, sint constiente de problemele societatii, pentru ca oamenii de stiinta le informeaza constant!
Elitele financiare STIU ce se intimpla, dar NU FAC NIMIC!
De ce? Doar pentru a-si mentine suprematia!
Sint in stare sa tirasca intreaga planeta in abis, sa minta si sa manipuleze fara scrupule pina la extinctia speciei. Cea mai simpla dovada este seria de incrucisari intre rude, ce a dus la degenerarea multor familii de nobili si/sau bogati, doar pentru a-si mentine privilegiile.
Nu, acesti oameni nu sint de admirat si nu trebuie sa constituie un model in viata! Sint niste oameni slabi si fricosi, ajunsi in virf printr-un concurs de imprejurari sau printr-o boala (psihopatie):
http://elitedaily.com/…/psychopaths-make-the-best-…/1108247/

Solutii:
Venitul Minim Neconditionat!
Schimbare sistemica derivata din politic:
Ca sa nu inchei intr-o nota pesimista (mi s-a reprosat de mai multe ori asta) voi aminti ca in prezent s-a ivit o ocazie unica de a schimba sistemul, prin candidatura lui Bernie Sanders la presedentia SUA. Omul face activism de zeci de ani iar discursul lui este de o coerenta extraordinara (cel putin pentru un politician de cariera).

Anunțuri
Published in: on 18 Martie, 2016 at 7:37 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/03/18/inamicul-numarul-15/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: