Interviu cu „Anghel Rugina”

Atentie mare la manipularea prin jumatati de adevar!
Din experienta mea, e cea mai eficienta (si mai perfida) forma de manipulare. Un exemplu concret este asa-zisul „interviu”
http://www.cunoastelumea.ro/profetiile-savantului-anghel-r…/
cu Anghel Rugina, marele economist, facut de… Marius Tuca, interviu demontat aici:
http://www.ziarulnatiunea.ro/…/cazul-rugina-intre-adevar-s…/
Acum sincer, nu stiu daca si link-ul al doilea exprima adevarul, dar o simpla citire a ipoteticului „interviu” mi-a ridicat semne uriase de intrebare.
Faptul ca „Anghel Rugina”, nume cu greutate in economie, afirma ca exista o elita care conduce tot e deja suspect (La ce mai are atunci elita aia nevoie de economisti, de bine ce ei oricum conduc TOT?).
Cea mai sinistra insa e afirmatia ca acea elita este „deosebit de inteligenta”, ca are grija de noi „sa nu picam in haos si anarhie” si ca urmareste sa impuna peste tot… drepturile omului.
Fratilor, eu caut de multa vreme informatii despre acea „elita” si tot ce pot sa va zic este ca, daca exista, e PROASTA cu ciucuri! Practic acea „elita” a adus planeta la ruina, omenirea in pragul extinctiei si inegalitatea intre oameni pe noi culmi!
(Faza cu progresul tehnologic datorat infuziei de fonduri nu tine: progresul tehnologic este un rezultat al progresului militar in general.)
Apoi, renumitul economist „Anghel Rugina” ne explica cum trebuie sa ne comportam noi, pulimea. Asta trebuie citat, ca o sa va placa:
„Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!… Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru. Să lăsăm gândurile mari, la scară internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt. Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi…”
Deci fratilor, ciocu mic (ca sinteti prea prosti), stati voi in banca voastra si educati-va copiii bine… desi e putin paradoxal: daca tot nu ai informatii, cum sa-ti educi copiii bine? Daca elita te mentine needucat, cum ai putea tu sa te civilizezi?
Dupa mine e clar ca acest „interviu” cu un om deja mort, care nu se mai poate apara, este un exemplu tipic de manipulare prin jumatati de adevar (da, stim cu totii ca exista o elita conducatoare, dar in nici un caz asa puternica si asa de inteligenta), manipulare care incepe prin a atrage atentia asupra unui pericol real si sfirseste prin a obtine exact inversul: o anestezie! E clar ca, daca exista acele elite, interviul a fost fabricat de javrele lor sau de conspirationisti care fac pe ei de frica.
Voi reveni pe viitor cu alte comentarii asupra mailurilor pe care le primesc de la diversi creduli.

Reclame
Published in: on 5 ianuarie, 2016 at 6:07 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2016/01/05/interviu-cu-anghel-rugina/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Acum,pentru ca se apropie 1o ani de cand ne-a parasit acad.Anghel Rugina,m-am apucat sa vad ce s-a mai scris despre el ,si am vazut si acest articol,pentru care am o singura intrebare,pentru cine ai scris draga Bogdane pentru cei care stiu si nu spun sau pentru cei care spun si nu stiu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: