Cele 10 porunci ale lui Bogdan

Cred ca ati observat ca nu mai scriu nimic de ceva vreme.
Asta este pentru ca m-am cam lamurit cum sta treaba in ”marele tablou”. In momentul in care ajungi sa constientizezi niste adevaruri, te simti eliberat si intervine o stare de relaxare (nu neaparat de lehamite). Puteti compara asta, daca vreti, cu o constipatie care a trecut.
Haideti sa va spun si voua ce ”revelatii” am avut:
1. Marea masa a oamenilor sint cam… prosti. Asta e adevarul stiintific. Mai precis, sint MAI prosti ca o minoritate care, firesc, au un IQ mai ridicat. Deci indiferent ce vom face, nu vom putea face toti aceleasi conexiuni logice, nu vom putea gindi la fel!
2. O mica parte din oameni (nu neaparat cu IQ ridicat) s-a prins cum se poate folosi de prostia majoritatii si a inceput sa o manipuleze in folosul lor propriu. Asta inseamna ca majoritatea practic sprijina (prin prostia ei) mentinerea la putere a acelei minoritati.
3. Puterea CORUPE, a corupt si va corupe intotdeauna! Asta e un mare adevar, poate cel mai mare! Deci indiferent cine va ajunge la putere (chiar daca vor fi numai cei mai inteligenti, priceputi, etc.) ei vor fi corupti mai devreme sau mai tirziu prin simplul fapt ca detin Puterea.
4. ”Desteptii” de la putere nu vor fi de acord niciodata sa o cedeze, deci vor face tot posibilul ca prostii sa le-o ofere (iar daca nu sint prosti nativ ii vor mentine needucati, adica le vor ascunde adevarul si vor fi manipulati).
5. Daca nu va conduce nimeni masele, ci se vor conduce ele insele, primii care vor suferi vor fi cei inteligenti, in mod firesc. Istoria a dovedit-o.
6. Masele nu se pot conduce singure decit prin Democratie Directa, ceea ce practic inseamna dictatura majoritatii! Pentru a nu da insa intr-o forma periculoasa de comunism abuziv, masele vor trebui sa fie educate (ceea ce intra in conflict cu punctul 4).
7. Omenirea traieste intr-un mare cerc vicios, tocmai datorita intereselor contrare (firesti de altfel) pe care le au unii si altii. Multe probleme se pot rezolva printr-o educatie (ipotetica) uniforma, dar problemele genetice (inteligenta, lipsa de empatie, etc.) ramin!
8. Orice incercare de scindare sociala (pe baza de avere, inteligenta, aptitudini, etc.) duce automat la conflict prin simplul fapt ca pune bariere si naste frustrari. Dar si compromisul naste frustrari.
9. Singura speranta a oamenilor, ca specie, este sa-si constientizeze esenta: faptul ca fac parte din lantul trofic si ca Terra le poate oferi TOT ce au nevoie! Dar oamenii in mare parte sint inconstienti sau mentinuti in inconstienta.
10. Solutia (cel putin pentru mine) este sa ramin relaxat si detasat, sa ma informez cit mai mult si sa incerc sa ma feresc pe cit posibil de consecintele nefaste ale ”civilizatiei” umane.
Ah, da, eu chiar cred in valorile familiei ca micro-univers si in forma de organizare tribala ancestrala a omului. Restul e bull-shit!

Anunțuri
Published in: on 8 Decembrie, 2015 at 11:15 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/12/08/cele-10-porunci-ale-lui-bogdan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: