De ce protestele sint inutile si chiar penibile

Inutile:
1. Cit timp nu sint violente, protestele sint exact ca si petitiile. Nimeni si nimic (nici o lege macar) nu-i obliga pe mafiotii psihopati aflati la putere sa le ia in considerare.
2. Protestele violente vor fi intotdeauna infrinte de violenta celor ce detin monopolul pe violenta (si arme, in cazul tarii noastre). Cine sint aceia? Ati ghicit: mafiotii psihopati aflati la putere.
3. Prin protest oamenii isi imagineaza ca aduc la cunostinta liderilor un anumit lucru pe care acestia nu il cunosc. Singurul lucru pe care liderii nu il cunosc suficient este gradul de suportabilitate al maselor, iar prin protest acest grad le este facut cunoscut, influentind astfel o noua strategie de exploatare/manipulare (pe asta se bazeaza fundatia lui Soros, de exemplu).
Penibile:
1. Un protest este prin definitie exprimarea unor frustrari, adica din start recunosti ca te afli pe o pozitie inferioara (superiorii conduc, dicteaza, iau decizii si le aplica, in timp ce inferiorii executa si suporta umplindu-se de frustrari)
2. Pancartele cu ”Vrem cutare sau cutare lucru” sint cersetorie curata la adresa unor stapini care se afla in pozitia de a da ceva ce maselor le lipseste, deci practic prin protest recunosti lipsa democratiei reale (puterea poporului de a decide).
S-a dovedit ca pina si masa critica este un concept irelevant in protestele din Spania sau Egipt, unde s-au strins milioane de oameni.

Solutii (dupa parerea mea):
1. Puterea exemplului! Vrei sa Demonstrezi? Atunci Demonstreaza lumii prin fapte concrete ce ai de zis. De exemplu poti demonstra lumii ca te poti descurca si in afara Sistemului, printr-o gospodarie/comunitate off-the-grid.
2. Vocifereaza… oriunde si oricum (nu doar sonor, in strada). Vorbeste cu prietenii, comunica, scrie, organizeaza conferinte si workshop-uri, transmite si altora informatiile pe care le stii intr-o forma rationala si argumentata.
3. Mesaj pozitiv (nu ”Jos cutare!”). Daca nu te multumeste ceva/cineva inseamna ca ai un termen de comparatie. Arata-le si altora alternativa ta!
4. Ia o pauza! Care sint Cauzele reale ale frustrarilor tale, de unde vine sursa raului? Studiaza! Vei fi mirat de ceea ce vei descoperi daca iti aloci timp de gindire!
5. Orice protest este teoretic cu atit mai eficient cu cit participa mai multi oameni. Cauta puncte comune cu ceilalti pe baza carora sa va solidarizati. Unde-s multi puterea creste (inclusiv puterea mintii).
6. Lasa orgoliile la o parte! Nu esti cu nimic mai bun decit altii ca tu ai iesit in strada sa-ti spargi plaminii inutil. Nimeni nu-ti va ridica statuie ca ai luat amenda sau ai fost batut de jandarmi. Fii inteligent si nu-ti uita scopul: schimbare prin solidaritate, ratiune si intelegere.

Anunțuri
Published in: on 30 Septembrie, 2015 at 1:11 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/09/30/de-ce-protestele-sint-inutile-si-chiar-penibile/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: