Noul val

Probabil ca vor veni vremuri foarte tulburi.
Nu trebuie sa ai masterate in economie sa-ti dai seama ce impact poate avea stramutarea Estului Mijlociu in Europa. Majoritatea refugiatilor sint probabil oameni necalificati, abrutizati de razboi si saracie. Fundamentalismul religios este o consecinta a saraciei si lipsei de perspectiva, deci probabil multi dintre ei sint si fundamentalisti.
Iminenta ciocnire culturala va fi catastrofala! Unde mai pui si faptul ca deja in tarile vizate (foste sau actuale imperii), atinse de plaga austeritatii neo-liberale, e plin de someri si asistati social.
Atitudinea refugiatilor numai binevoitoare nu e. Desi se refugiaza in tari crestine, refuza obiectele ce au o cruce pe ele. Probabil mesajul e urmatorul: ”Stim cine ne-a adus razboiul, stim si de ce! Ne-ati distrus casele, economia, ne-ati luat resursele, pamintul, ne-ati fortat sa ne parasim tarile in care ne-am nascut, facindu-ne traiul insuportabil. Acum pregatiti-va, venim peste voi si nu vom face concesii!”
Si au dreptate!
Europa este in pragul unui razboi intern cu propriile valori, in plina involutie economica si politica si nu exista nici un fel de raza de speranta ca situatia se va imbunatati. Hoarde de barbari fabricati pe banda de corporatiile occidentale avide de resurse, conceputi de Elitele financiare ahtiate dupa Putere Planetara, forteaza portile Europei. Si e doar inceputul!
Cu toate astea marile puteri occidentale privesc valul de emigranti musulmani cu o oarecare blazare, adoptind masuri haotice, deconcertate, de parca n-ar avea prea mare importanta. Nu sint importanti sute de mii de oameni care navalesc peste tine, amenintind sa-ti schimbe indicatorii economici si sa-ti rastoarne si putina stabilitate sociala pe care o mai ai.
Daca ne gindim putin totusi, de fapt pentru unii chiar nu are importanta! Elitele nu vor plati ajutoarele sociale din palatele si piscinele lor. Elitele stiau de acest val de ani buni, era calculat, monitorizat, prevazut de mai multe think-tank-uri.
O lume globalizata, ordonata si curata nu poate sa se nasca decit in urma unor ciocniri majore, culturale si militare. Un Guvern Mondial al Elitelor care va domni peste o populatie rarefiata si ascultatoare nu este posibil atita timp cit exista o senzatie de siguranta in rindul maselor. Arunca acele mase unele peste altele, fa-le sa se urasca, poate chiar sa se elimine una pe alta si ai obtinut reteta ideala a construirii fascismului planetar!
Fantoma lui Hitler probabil e descumpanita, lumea nu se cucereste asa cum credea…

Anunțuri
Published in: on 28 August, 2015 at 1:31 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/08/28/noul-val/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: