”Elitele” noastre

Cu cit poporul e mai imbecil, cu atit elitele lui sint mai imbecile si invers. Suna logic, nu?
Adica serios, ce Elita financiara sau intelectuala ar simti vreo provocare sa cocoseze un popor cretinizat pina in maduva? Ar fi ca si cum m-as simti eu bine ca am reusit sa prind niste rime sau ca exploatez niste furnici.
Uitati-va la „elitele” noastre, ca sa vedeti cine sintem de fapt: popi si tigani.
Popii sint elitele noastre „intelectuale” iar tiganii sint alea „financiare”.
Vi se pare ca-s radical? Imi veti spune ca elitele intelectuale sint Plesu si Cartarescu iar cele financiare Tiriac si cu Tender? Adica o mina de tocilari ratati si tradatori in ingustimea lor, un sportiv si un infractor? Ok, fie cum vreti voi.
E amuzant cum unii vor sa se schimbe elitele (cica regele Mihai, de exemplu), sperind ca se schimba si populimea. Pai pina si Tutea facea cu nervii la adresa discipolilor lui mah! Iar admiratorii lui Tutea il injurau pe Paunescu, care de bine de rau era cel mai bun poet al vremii. Si tot asa!
Probabil romanii se vor trezi, prin mimetism. Vor vedea la alte popoare cum decurge treaba si vor incerca sa copieze. Ca si maimutele (iar imi zboara gindul la Tutea, ca tot i-a dat primarul Timisorii cu flit lu institutu Wiezel, pastrind numele ramolitului, de parca Tutea ar fi mai tare decit Maresalul Antonescu).
Cum ziceam, singura speranta a romanilor tine acum de psihologia primatelor – ii imitam pe altii sau nu. Poate pina la urma sansa noastra este ca sintem atit de prosti si fara coloana, incit adevaratelor Elite le este lehamite (in traducere: ar fi inutil) sa intre in tara asta.
(Cu mici exceptii, gen printul Charles care cumpara ce mai este inca nedefrisat, Bilderbergii ocolesc Romania. In schimb Bulgaria a avut un reprezentant la intilnirile lor.)
P.S.
Poate va intrebati ce tot am de vorbesc urit de poporul asta. Pai n-am ce face daca-s mai presus, nu? Sa va mai amintesc de Tutea o data? Vreau si eu strada mea!

Published in: on 27 August, 2015 at 5:26 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/08/27/elitele-noastre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: