Doamne, mare e gaina ta!

Tiritul in genunchi si statul la coada la moaste denota o prostie monumentala, o lipsa acuta de inteligenta, demnitate, educatie… umanitate chiar.
Pupatorul de moaste se auto-reduce la statutul de cirpa, de fiinta irationala lipsita pina si de instincte, de… cadavru, asemeni obiectului pupat.
Problema e ca acest statut nu se rezuma doar la momentul puparii. Individul care este capabil sa-si nulifice creierul in asa un hal o data, o va face constant.
Din nefericire in pupatorii de moaste regasim caracteristici specifice unei mari parti a populatiei Romaniei. Lipsa de ratiune, indoitul coloanei, fatarnicia, credinta oarba-conservatoare, autoamagirea, toate sint caracteristice acestui popor. Astfel am ajuns sa pupam moaste ale ideologiilor perisate, moaste ale sfintelor imperii occidentale pe care le veneram spasmodic.
Cine pupa morti, miroase a mort! Romanul prefera sa se complaca intr-o mocirla retrograda. Romanului ii este frica sa evolueze, ii este frica sa iasa dintre peretii dogmei. Scuza „traditiei stramosesti” ii ofera pretextul ideal sa stagneze.
Si macar daca am avea traditii frumoase, constructive, originale! Filtrate de biserica ortodoxa, n-am mai ramas decit cu niste pseudo-traditii bizantine medievale, cu icoane pictate parca de copii oligofreni, cu o dogma rigida si neschimbata de doua milenii. Mentalitatea religioasa a romanului nu difera cu nimic de mentalitatea evreilor haituiti de imperiul roman acum mii de ani.
Biserica ortodoxa se mindreste cu mentinerea romanilor intr-un stadiu primitiv. Eficienta demersurilor ei nu poate fi contestata: cine poate cunoaste mai bine slabiciunile Romaniei decit violatorul ei ancestral? Romania este acea femeie care a devenit dependenta de loviturile barbatului (in cazul nostru BOR). Romanii traiesc intr-un urias complex Stockholm, o orgie masochista pirjolitoare, care le elimina orice demers creativ. Creatia suprema a romanului este venerarea idolilor (religiosi sau politici), filozofia ieftina pe tema „traditiei stramosesti” si… pupatul moastelor.
Orice lucru in societatea romaneasca se invirte in jurul bisericii. Avem cele mai multe biserici, cei mai multi popi, cele mai absurde ritualuri religioase existente pe Terra (sfintiri cu trafalet, sfintiri de statii de benzina, de instrumente medicale, de arme, de orice)!
Este un cerc vicios: romanul isi gaseste alinarea in biserica, nefiind capabil sa evolueze iar biserica face tot posibilul ca romanul sa nu evolueze.
Pina la urma la noi problema primara nu este comunismul sau capitalismul, ci timpenia doctrinara a omului de rind. Romanii au nevoie doar de Educatie!
Sint foarte multi cei ce pupa moaste. Formeaza cozi uriase, inclusiv in Timisoara. Cel mai grav este ca intre cei ce pupa moaste si cei ce-si fac doar cruce nu este nici o diferenta! Toti au acelasi fetis pervers, acelasi tipar mintal si frecventeaza aceeasi institutie.
BOR este singura corporatie tipic romaneasca. Eficienta ei e maxima! Celelalte corporatii ar trebui sa fie recunoscatoare BOR pentru faptul ca romanii se nasc si mor… slugi!

Published in: on 27 August, 2015 at 5:03 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/08/27/doamne-mare-e-gaina-ta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: