Chomsky cel Fidel

Am ”pierdut” citeva minute citind pe Wikipedia despre Noam Chomsky si Fidel Castro (in engleza). Fratilor, bai fratilor, nu stiu daca va dati seama cu cine sintem contemporani!
Chomsky, evreul caruia ii este interzis din 2010 sa intre in Israel, cel mai mare lingvist al lumii, omul de stiinta cel mai important de pe planeta votat timp de mai multi ani, profesorul care a facut puscarie de mai multe ori in SUA, fiind mentinut in functie de MIT in ciuda presiunilor politice. Omul cu care este imposibil sa ”te pui”, iar multi cercetatori si-au compromis cariera incercind sa-l contreze.
Dupa Chomsky a fost numita o specie de albine, ca recunoastere a meritelor lui. Anarho-sindicalist declarat, filozof, activist si intelectual de marca, a reusit sa schimbe perceptia oamenilor pe oriunde a avut conferinte.
Multi s-au intrebat de ce Chomsky nu a fost asasinat, dar in acest moment oricine s-ar atinge de Chomsky ar pierde enorm. Este premiat de zeci de universitati de pe mapamond.
Fidel Castro, liderul revolutionar al Americii Centrale, a creat primul stat socialist de pe continent (si probabil si ultimul). A supravietuit la peste 600 de tentative de asasinat facute de CIA. Printr-o politica abila, geniala, a reusit sa pastreze independenta si demnitatea Cubei in fata imperiului SUA peste 50 de ani si sa-i mentina economia in ciuda embargoului. Spre deosebire de alti lideri marxist-leninisti, a refuzat cultul personalitatii si cu toate astea orice aparitie publica stringe stadioane. In prezent este aplaudat inclusiv la conferintele occidentale, atingind, asemeni lui Chomsky, statutul de Invincibil. Oricine s-ar atinge de Fidel, ar avea de pierdut enorm.
Acesti Barbati nu sint pentru mine un model, pentru ca nu voi putea fi niciodata ca ei, ci sint un fenomen al naturii umane. Merita tot respectul!
Sa ne bucuram cit ii mai avem printre noi!

Published in: on 17 August, 2015 at 9:17 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/08/17/chomsky-cel-fidel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: