Despre legea fascista care vrea sa interzica fascismul

Sincer, mi-a fost sila sa abordez acest subiect, pentru ca e de-a dreptul ridicol. Cred ca e plina tara asta de legi, astfel incit sa-ti faci o idee clara despre ce e bine sa faci si ce nu e bine sa faci.
De exemplu, o lege fundamentala despre ce e bine sa faci este chiar Dreptul la Exprimare, stipulat in Constitutie. Eu am dreptul sa ma exprim, tu ai dreptul sa te exprimi iar altii au dreptul sa ne combata prin argumente.
Daca tie iti place Hitler, iti dau voie sa argumentezi. Daca tu nu crezi in holocaust, la fel, iti dau voie sa argumentezi si imi rezerv in acelasi timp dreptul sa te combat tot prin argumente. Asta inseamna polemica constructiva prin care te poti apropia de Adevar!
(Apropo, argumentul ca asa scrie in manualele de istorie scrise de invingatori nu e… un argument.)
Daca insa tu nu crezi in holocaust, iti place de Hitler si esti un om cu profunde tendinte autoritare si extremiste, ia ghici ce efect va avea asupra ta un pumn in gura, cum isi doreste legea asta autoritara sa-ti dea!
Exact, ai ghicit! Acel pumn iti va aduce atitea frustrari incit ai toate sansele sa treci de la o simpla polemica la actiuni directe extremiste! Efectul va fi exact ca si al legii prohibitiei, adica va amplifica fenomenul pe care incearca sa-l combata.
Intrebare:
Credeti ca Adevaratii initiatori ai legii antilegionare (ma indoiesc ca e vreun Crin pe acolo) nu stiu de efectele pe care le poate avea?
P.S.
Daca nu e voie sa ridicam statui cu Ceausescu si Antonescu pe motiv ca au facut genocid, abia astept darimarea statuii generalilor austro-ungari. Astept eliminarea tuturor steagurilor americane de pe teritoriul Romaniei si dezicerea oficiala de politica SUA. Si cite si mai cite trebuie facute…
P.P.S.
Legea asta ingradeste libertati esentiale, deci este un punct de plecare ideal pentru Big Brother, sa te salte pentru orice behaitura care nu cadreaza cu sonorul impus turmei. De exemplu, daca ai desenat secera si ciocanul vei putea fi saltat pe motiv ca… Stalin a fost un criminal. Nu conteaza ca altii n-au fost!

Anunțuri
Published in: on 6 August, 2015 at 6:14 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/08/06/despre-legea-fascista-care-vrea-sa-interzica-fascismul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: