Violul piticilor

Ca tot e la moda povestea cu Alba ca Zapada si cei Sapte Violatori. Am impresia ca lumea e putin pe linga faza! Ca de obicei, se axeaza pe niste aspecte individuale/indivizi, in loc sa vada ansamblul care a dus aici si care, mai grav, va evolua in ceva mult mai monstruos.
Faptul ca oamenii aia (da, sint oameni, indiferent ce spun aia de la Trooper si mai sint nascuti si crescuti alaturi de noi) au facut ce au facut, denota gradul in care a ajuns Educatia (si parinteasca si scolara). Este un simptom clar al Capitalismului (si culturii adiacente), al goanei dupa bani, al Consumerismului si Neo-Colonialismului globalizat.
Parintii, in loc sa se ocupe de educatia copiilor, in loc sa aiba timp de gindire si integrare intr-o societate in schimbare, in loc sa-si faca niste prioritati morale in viata, lasa totul balta si pleaca dupa… bani. Pentru ca li se induce de zeci de ani ideea ca doar banii conteaza! Pe aceasta idee ei considera suficient ca le asigura copiilor bani, masini decapotabile, tenisi pentru fotbal si tricouri de firma. Nici macar nu le trece prin cap ca… au ”uitat” ceva! Ca dovada, parintii se considera satisfacuti de situatia lor si de odrasle, in timp ce restul societatii e luata in deridere, inclusiv victima. Conform doctrinei capitaliste ei si-au indeplinit rolul: au obtinut Capital! Deci sint niste adaptati de succes, indiferent ce spune gura spurcata a lumii.
In lantul trofic capitalist ei sint mai sus decit victima, judecatorii si politaii pentru ca au mai multi bani. Simplu! E doar o chestiune de timp pina cind publicul sa se plictiseasca de circ si ei sa obtina gratierile. Sint perfect relaxati, constienti de mersul treburilor si de Sistemul in care traiesc.
Si de ce nu ar fi? In fiecare reclama de la televizor vedem acelasi mesaj: Cumpara asta, ia-ti credit, e lucrul de care ai nevoie! Daca nu ai bani, noi te ajutam sa-i faci!, Cu cit ai mai multi bani cu atit vei avea o viata mai placuta, femei mai frumoase, distractii si fericire! Cu cit ai mai multi bani, cu atit poti cumpara mai multe si… mai multi!
Pentru ca sistemul se bazeaza pe bani si pe dorinta oamenilor de a-i face! Iar, prin mijloacele moderne, aceasta dorinta a ajuns sa fie ridicata pe primul loc. Nimic, dar NIMIC nu e mai important decit banii. Nici macar copilul tau!
Cum ziceam, ne asteapta vremuri grele. Aparent inca nici nu ne dam seama unde sta problema. Oamenii (aia care nu tin cu agresorii) considera ca indivizii sint de vina (ei sau parintii). Nici macar nu se gindesc de ce au ajuns indivizii asa, nu se gindesc la Sistem. Pletosul de la Trooper (pe care il stimez, mi-a raspuns acum citiva ani chiar la o scrisoare in care ii sugeram sa implice muzica rock in politica) crede ca totul se va rezolva daca indivizii vor face puscarie pe viata si vor fi fututi in cur.
Imi pare rau, NU se va rezolva! Parintii nu vor lasa banii (si implicit avansul in lantul trofic) pentru a-si educa copiii, doar ca odraslele altora au facut puscarie. Vlad Tepes, despre care cinta Trooper, o fi avut el perioada lui de glorie acum jumatate de mileniu, dar s-a terminat. Cit timp traim in acest Sistem vom mari doar spatiul puscariilor (asa, ca in America) pentru a adaposti cit mai multi infractori. Vom produce pe banda rulanta oameni debusolati, alienati, needucati, dominati de instincte.
Oameni care nu vor avea decit un singur gind: sa faca BANI. Si, dupa ce ii vor fi facut, sa futa.

Published in: on 22 Iulie, 2015 at 1:10 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/07/22/violul-piticilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: