Francmasoneria dezvaluita (taadaaamm!!!)

Pentru a gasi rezolvari la problemele societatii e bine sa stim cit mai exact care sint acele probleme! Daca fabulam, ne luam dupa zvonuri sau dupa ceea ce credem noi ca sint instincte (de fapt reactii subconstiente determinate de experienta noastra de viata), riscam sa luam decizii aberante care, in loc sa rezolve problemele, le vor amplifica.
Cred ca toata lumea este de acord ca o mare problema in Sistemul actual este reprezentata de Elite. Problema apare atunci cind fiecare stie altceva despre acele elite si e amplificata in momentul in care totul e inconjurat de o aura de mister si, implicit, pericol. Oamenii ajung sa se teama de cine nu trebuie si sa se orienteze spre tinte false.
De exmeplu, tot omul crestin stie ca francmasonii sint… rai! Aproape tuturor le este ”clar” ca ei se inchina lui Lucifer, aduc ofrande umane si au ritualuri sinistre. Toata lumea stie cit pot sa fie de uniti si de ascunsi si, prin asta, extrem de periculosi! Toti stim ca masonii au facut revolutii, conduc tari si, in unele locuri, inclusiv Biserica.
Nu poti scapa de masoni, ei sint originea raului in lume si impotriva lor trebuie sa ne indreptam tirul! Mai ales impotriva celor de grad 33 si a acelei Cabale conducatoare, Illuminatii, pe care nu-i stie nimeni, dar care detin puteri intunecate si secrete infernale.
Ei bine, dupa parerea mea o astfel de gindire nu face decit sa ne indeparteze de la realele probleme si sa ne puna pe o pista gresita, de pe care vom pierde batalia cu Elitele din start!
Fac pariu ca niciunul din cei ce afirma astfel de aberatii n-a citit macar o carte despre masonerie scrisa de masoni sau de istorici. Sau n-a vorbit cu vreun mason. Sau n-a cunoscut vreun mason.

De fapt, adevarul e mult mai simplu si mai frumos: masoneria este de fapt un termen generic al mai multor ”fratii” discrete, care au aceeasi origine (confreriile lucratorilor in piatra). Aceste fratii in prezent sint extrem de diversificate, au scopuri diferite si modele de organizare diferite, pastrind totusi citeva caracteristici comune de care v-am mai vorbit: SECRETUL (altfel nu ar fi initiatice), FRATIA (solidaritatea membrilor) si LEGILE (ritualul sau regulamentul intern).
Deci, prima greseala e sa tratezi masoneria ca un tot.

1. De fapt, masonii se lupta intre ei ideologic de vreo doua secole, intre regulari (vechiul rit) si neregulari (de rit nou, neacceptat de catre cei ”vechi”). Marele Orient Francez este compus in mare parte din atei intelectuali umanisti, in timp ce Marea Loja Franceza e compusa in mare din crestini sau oameni credinciosi.
Cele 33 de grade sint specifice masoneriei Scotiene, alte loji avind cu totul alt model de organizare. Nici macar ritualurile de initiere nu sint la fel, ele suportind schimbari de la obedienta la obedienta.
2. Masoneria este astazi o societate discreta, perfect legala, cu site-uri, emisiuni la radio si o gramada de carti publicate, in care lumea se poate inscrie daca simte nevoia unei fratii bazata pe cele 3 puncte de mai sus.
3. Povestile cu Lucifer si ritualuri au o istorie veche! Intotdeauna masoneria a fost urmarita de Biserica, din cauza originii ei initiatice si esoterice, care putea pune in pericol hegemonia totala a Bisericii pe plan politic si spiritual.
Cea mai mare frauda s-a produs in momentul in care Leo Taxil (un scriitor de scandal) a scris citeva carti in care demoniza masoneria prin afirmatii pur si simplu ridicole si fara nici un fundament.
https://en.wikipedia.org/wiki/Taxil_hoax
Aceste povesti au fost amplificate de neintelegerea de catre lume a ritualurilor masonice. Da, masonii folosesc Biblii, cranii, luminari si morminte in ritualurile lor, dar ele sint documentate in zeci de carti ce pot fi cumparate din orice librarie.
4. Desi exista multi masoni implicati in politica, religie si afaceri, nu toti masonii au astfel de preocupari! Cunosc masoni foarte ok, complet inofensivi, cu slujbe normale. Singurul lor avantaj este ca, la un moment dat, ar putea beneficia de ajutorul Fratiei, material sau moral. Multi masoni intra in masonerie pentru ritualuri si implinirea spirituala pe care o pot experimenta acolo, masoneria avind o traditie extrem de bogata si interesanta.
5. In momentul in care ii acuzi pe masoni in general de dominatie mondiala, lupta cu Elitele e pierduta din start!
In primul rind pentru ca, asa cum ziceam, nu toti masonii sint rai. Multi nici macar nu au vreo tangenta cu politica iar in multe loji politica e un subiect tabu! Multi masoni sint saraci, la nivelul obisnuit al omului de rind.
In al doilea rind, indreptindu-ti tirul asupra masoneriei in general (am explicat cit poate sa fie de complexa) nu faci decit sa-ti irosesti munitia! Sint prea multi si prea diferiti pentru a putea fi anihilati.
In al treilea rind, nici macar sefii masonilor nu sint neaparat malefici sau super-bogati. Puteti intra pe site-urile masonice si sa cautati cele mai inalte grade.
(Illuminatii au fost o secta infiintata in Bavaria, care a incercat sa se infiltreze in masonerie, dar nu a reusit. De atunci multi istorici confunda Illuminatii cu Masoneria)
6. Tragind in masonerie, orbeste, se pierde COMPLET esenta: Elitele financiare, militare si politice stau fix in ochii nostri si nu au (oficial cel putin) nici o treaba cu Masoneria: Clubul Bilderberg, de exemplu! emoticon smile
Este adevarat ca francmasonii au realizat revolutia pasoptista, pe cea americana si bolsevica, dar se pare ca nu si pe cea franceza. Idealurile lor de ”libertate, egalitate, fraternitate” i-au situat de multe ori in spectrul sting al politicii vremurilor. In SUA francmasoneria pune accentul in special pe Fratie, de aceea membrii ei sint personaje mai puternice iar clica politica actioneaza ca un bloc unitar.
Prin modul de organizare al francmasoneriei si nu prin membrii ei si dorintele pe care acestia le au, aceasta contribuie la modelarea societatilor elitiste actuale. Cine ne opreste si pe noi sa o copiem?

Deci romane, lasa prostiile, informeaza-te, gindeste, pentru ca altfel risti sa-ti faci mai mult rau decit bine, sa fii sclavul prejudecatilor medievale, sa iti irosesti energia pe chestii neesentiale si astfel sa contribui, chiar tu, la propagarea si inrautatirea problemelor cu care te confrunti!
(Ca de obicei, incurajez cititorul sa se informeze singur si, daca e cazul, sa ma contrazica ARGUMENTAT!)

Anunțuri
Published in: on 22 Iulie, 2015 at 1:07 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/07/22/francmasoneria-dezvaluita-taadaaamm/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: