Revelatie de stinga

E foarte interesant ce inseamna ”stinga” pentru oameni! Automat atunci cind nu esti de acord cu Sistemul in esenta lui, cind critici realitatea inconjuratoare, esti de ”stinga”!
In ultimele zile am fost facut propagandist ”stingist” pe diverse motive: ca am zis ca finantele internationale fabrica bani cind vor ele, ca nu am fost de acord cu taierea padurilor din Amazon de catre corporatii, ca nu agreez politica expansionista a NATO, etc.
Mai nimic din ce am spus in ultima vreme nu are legatura cu detinerea in comun a mijloacelor de productie, cu disparitia banilor, cu lupta de clasa sau cu puterea proletariatului.
Se pare ca ”stinga” si ”dreapta” de fapt nu mai exista, cel putin nu conform definitiilor traditionale.
Exista conformisti si non-conformisti!
Exista conservatori si progresisti!
Exista infrinti si incapatinati ce nu vor sa se lase infrinti.
Conformistii, conservatorii si infrintii sint ”de dreapta”. Nu pentru ca ei ar fi adeptii fanatici ai dogmei elitiste, ai individualismului si neo-liberalismului, ci pentru ca Sistemul de azi e de dreapta! Iar ei sint (relativ) convinsi ca orice incercare de modificare a Sistemului se va solda cu inrautatirea lui. Deci implicit ei sint ”de dreapta”. Desigur, adevaratul motiv nu e de fapt un fel de clarviziune, ci e… comoditatea. E mult mai greu sa schimbi ceva decit sa nu schimbi. E greu pina si sa initiezi o schimbare!
Daca ii intrebi de calitatile Sistemului neo-liberal actual, pe linga citeva bilbiieli in care nici ei nu cred despre sansa de a o duce bine a oricui, iti vor povesti mai mult de defectele unui sistem concurent, singurul pe care ei (cred) ca il stiu: comunismul.
Conformist = obedient.
Conservator = inflexibil.
Infrint = pasiv.
Dar avem noroc cu aia ”de stinga”. Daca nu v-ati lamurit, iata cine face parte din noua stinga: nemultumitii fata de actualul Sistem, nemultumitii fata de elite si modelul elitist, cei care sint constienti de importanta conservarii si protejarii Naturii, cei carora le repugna coruptia si traficul de influenta, cei constienti de Puterea pe care ti-o da banul si de efectele acestei Puteri in sufletul omului, cei care isi pun intrebari si cauta raspunsuri, cei care urmaresc progresul societatii in ansamblu, cei ce nu se multumesc cu putin, etc.
Tot ce pot sa sper este ca noua ”stinga” sa creasca exponential, pina va sufoca pasivitatea, obedienta si inflexibilitatea oamenilor. Daca ”stinga” inseamna ce am enumerat eu mai sus, sint onorat sa fiu ”de stinga”! Este tot ce imi doresc!

P.S.
Sperante ar fi! Cele mai apreciate doua poze puse de mine pe FB sint ambele impotriva corporatismului. Chiar daca multi oameni sint ipocriti, isi dau seama, in sinea lor, cam care ar trebui sa fie ”directia”.

Anunțuri
Published in: on 12 Iulie, 2015 at 10:37 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/07/12/revelatie-de-stinga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: