Elitele – cine (si ce) sint ele

Dupa cum am promis, voi incerca sa impart cu voi informatiile pe care le-am adunat despre Elitele care conduc azi o buna parte din lume.
Stiu ca subiectul va pare fantasmagoric si ca voi considerati ca totul se rezuma la teorii ale conspiratiei. Din pacate NU e asa!
Tot din pacate destinul elitelor este legat mult de religie. Asta face ca demersul meu de a prezenta istoria lor sa fie extraordinar de dificil si de complicat. S-au scris carti multe despre asta iar subiectul e departe de a fi epuizat.
In locul unei treceri in revista a fenomenului Elitelor (care s-ar intinde pe sute de pagini) ma voi opri asupra unor caracteristici ce se REPETA constant de-a lungul istoriei si care, dupa parerea mea, definesc foarte bine fenomenul in general.
Ma voi feri de prezentari exhaustive, de link-uri si trimiteri la articole de specialitate. Dorinta mea este ca voi, dupa ce cititi povestea mea (pe alocuri aparent neverosimilia) sa va informati singuri! Bineinteles, astept cu nerabdare sa fiu contrazis cu argumente… daca reusiti.
Scopul acestui articol este tocmai de a va stirni curiozitatea, de aceea va fi doar o lectura usoara, generalista dar, pe cit posibil, adevarata.
(As vrea sa discutam apoi pe marginea acestui subiect, pentru ca mi se pare de o importanta capitala in lumea de azi.)

Totul a inceput in Egiptul antic. Stratificarea sociala era simpla: faraon (considerat zeu), apoi guvernantii (alesi dinastic sau prin tot felul de favoruri), apoi preotii, apoi scribii, meseriasii si taranii.
Preotii erau categoria cea mai interesanta. Erau astronomi, popi, medici, matematicieni si filozofi in acelasi timp. Asta ii facea sa fie foarte valorosi iar ei stiau asta. Scolile lor erau exclusiviste (la un moment dat era o casta ereditara) iar Secretul meseriei lor era extrem de bine pastrat – fiind singurul lor ”capital”. Practic guvernantii si faraonul se puteau inlocui la orice ora, dar preotul… nu! Educatia si Secretele lor ii puneau de fapt deasupra tuturor, iar pentru a putea primi acea educatie si pentru a putea pastra acele secrete trebuiau sa fie organizati intr-un fel anume, trebuiau sa aiba un cod de conduita si niste reguli stricte.
Deci in Egipt aveam niste Elite intelectuale ce respectau anumite LEGI, actionau ca o familie (FRATIE) si se ridicau deasupra celorlalti datorita unui SECRET numai de ei stiut.
Asta a fost cu Egiptul. Nu e greu, nu?

Eh, pe la sfirsitul Epocii Bronzului (1300 i.e.n.) traditia evreilor ne spune ca un ”print”/preot fugitiv egiptean adoptat de origine iudaica (Moise) i-a salvat pe evrei din sclavia faraonilor si le-a adus cele 10 porunci, intarind astfel religia monoteista propovaduita de Abraham pe la 2000 i.e.n.
Trebuie subliniat faptul ca religia iudaica imprumuta multe elemente din religia vechilor egipteni, religie mult mai veche decit monoteismul iudaic. De asemenea, veridicitatea personajelor istorice Moise, Abraham si chiar Iisus este tot mai des contestata de cercetatori, pe baza noilor descoperiri si dovezi istorice.
(Repet, va puteti informa mai mult asupra celor spuse de mine din ce surse doriti.)
Si la evrei erau anumiti Patriarhi care ”vorbeau” cu Domnul si stiau tot felul de Secrete interesante, stabilind linii dinastice.
Asta a fost cu evreii… deocamdata!

Dupa moartea lui Iisus s-au complicat lucrurile la greu. Biserica a pus monopol de doctrina crestina si orice nu intra in dogmele bisericii era considerat ca erezie. Astfel au ajuns sa fie matrasite cultele gnostice (ce se bazau pe multe documente apocrife si Secrete transmise oral despre Iisus si spiritualitate in general). Noile Elite erau in vazul tuturor, reprezentate prin Rege – trimisul lui Dumnezeu si Biserica (Papalitate) – vocea lui Dumnezeu. Evreii erau alungati prin toate zarile si se mentineau doar prin cunostintele lor (secrete bineinteles) de medicina si prin camatarie. Religia acum se baza pe o doctrina exoterica, adica fara Secrete (prea multe)… Asta pina la aparitia Ordinului Templier (1118), Ordin calugaresc-militar ce avea ca scop preluarea si mentinerea Ierusalimului din miinile musulmanilor (aparuti dupa fuga lui Mahomed in anul 622, religia lor avind exact aceeasi origine ca si religia crestina si impletindu-se cu aceasta).
Deci evreii erau varza (si nu prea, vom vedea imediat) iar egiptenii fusesera inlocuiti de greci, apoi romani, apoi persani, apoi arabi.

Templierii au incurcat borcanele in ultimul hal! Practic de la ei porneste intreaga saga a Elitelor moderne. Fiind o institutie infiintata de Papalitate, era firesc sa fie si sa ramina catolici, conformindu-se dogmelor Bisericii. Dar nu, meseriasii astia au primit atita putere deodata incit au luat-o razna. Din primii ani au primit proprietati, scutiri de taxe, favoruri bisericesti, bani si arme. Practic intreaga Europa contribuia la averea Templului iar ei aveau drepturi regale, raspunzind doar in fata Papei. Mai presus decit regii, templierii puteau primi proprietati in orice tara si puteau traversa orice tara. In curind detineau tezaure intregi de Stat, aveau propria Banca, imprumutau regii si puteau hotari economia popoarelor.
Mai interesant, au luat-o razna cu religia! Au inceput sa asimileze influente gnostice si ebraice, sub forma documentelor apocrife gasite prin cruciade si (asta nu stie multa lume) sub forma unui ecumenism de tip gnostic in care comunicau cu invatati evrei si musulmani care traduceau documente sau pur si simplu impartaseau o viziune gnostica/elitista asupra lumii.

Trebuie sa ma opresc acum asupra gnosticismului. Gnosticismul era o doctrina crestina in care mintuirea se putea atinge doar prin Cunoastere. Existau doi Dumnezei, unul bun (spiritul) si unul rau (cel ce a facut materia). Iisus era fiul celui bun iar corpul lui fizic nu conta iar Fecioara Maria era un personaj extrem de important constituind eternul feminin datator de viata.
Gnoza era o doctrina esoterica, adica ascunsa. Patrunderea Secretelor se facea in urma unui ciclu lung de initiere. Exista un Mare Maestru si o ierarhie ce pornea de la discipoli in sus.
Cavalerii templieri aveau deja in forma de organizare a Ordinului acea ierarhie iar doctrina lor crestina n-a avut decit foarte putin pentru a deraia inspre elitismul gnostic. In sinul ordinului a aparut un alt ordin, de Initiati. Acesti initiati detineau SECRETELE iar structura Templului (Ordinului Templier) era prin definitie bazata pe disciplina (LEGI) si solidaritate (FRATIE).
Iata cum descoperim din nou aceleasi trei caracteristici ale Elitelor supreme.

Ca o paranteza proprie, dupa mine acele ”Secrete” erau praf in ochi! Notiunea, ideea de secret era folosita doar in scopul stabilirii unei coordonate motivationale pentru a tine oamenii uniti, fixati pe un obiectiv. Ca dovada: cel ce stia Secretul final era, firesc, Marele Maestru. Ori jumatate din Marii Maestri templieri au murit in lupta sau ucisi, deci Marele Secret ar fi trebuit sa dispara odata cu ei.
Ceea ce trebuie retinut este ca Secretul e un mijloc de a uni oamenii iar pastrarea lui, faptul ca tu stii ca ai un ”frate” care stie si el Secretul, te apropie de acel ”frate”. Faptul ca exista un Secret pe care il stii (sau ai posibilitatea sa il stii pe viitor) te ridica automat desupra celorlalti oameni (pulimea) care NU il stiu sau nu vor avea niciodata posibilitatea sa il stie. E un sentiment specific pe care Elitele il impartasesc.
Secretele pot fi de la rolul urinei in natura (vezi secta lui Bivolaru) pina la faptul ca Iisus n-a existat sau a fost doar om, sau a fost casatorit, sau a avut copii, sau bla, bla, bla.

Datorita faptului ca Templierii au luat-o razna cu doctrina (eretici) dar mai ales ca deja devenisera peste masura de bogati, regele Frantei Filip cel Frumos a hotarit eliminarea lor. Impreuna cu Papa (care ii era vindut) a reusit arderea multor templieri pe rug si eliminarea Ordinului.

Mai mult, pe linga elemente din doctrina gnostica, templierii au mai adoptat o chestie: ghildele mestesugaresti (sau confreriile), adica fratii de mestesugari calificati cu care construiau catedrale si temple (templierii au initiat stilul Gothic, ce a murit odata cu disparitia Templului). Aceste fratii functionau tot pe baza SECRETULUI, a unui COD si, normal, a FRATIEI. Majoritatea erau pietrari, adica… masoni. Aceste confrerii nu prea aveau drepturi caci, ca si in ziua de azi, iti trebuia aprobare ca sa se adune mai multe persoane la un loc iar autoritatile se temeau de grupari organizate.
Templierii i-au luat pe masoni sub aripa lor protectoare si impreuna au… evoluat. Pietrarii au preluat elemente religioase si si-au trasat o ”traditie” imbricata si spiritualizata in spirit cabalistic (Cabala era un mis-mas spiritualist, ideologic, numerologic si alchimic, propriu evului mediu, dezvoltat de invatatii evrei pe la 1200, in epoca templiera. Avea elemente de numerologie pitagoreica si invataturi din ermeticismul lui Hermes Trismegistul – un profet pagin de prin 100 i.e.n care a imbinat intr-o filozofie mitologia greaca cu cea egipteana.).
Practic traditia ghildelor masonice a fost formata din invataturi templiere (catolice si gnostice), pagine si iudaice. Intreaga chestie se baza, ca de obicei, pe FRATIE, SECRET si LEGI.
Se complica, hah?

O parte din Templieri au reusit sa scape (mai ales ca numai in Franta s-a procedat la uciderea lor pe la 1312). Flota templiera era printre cele mai numeroase si puternice iar averile, cum ziceam, incomensurabile. Majoritatea s-au refugiat o vreme in Scotia, unde au fuzionat cu masonii, protejatii lor constructori.
Astfel a aparut masoneria moderna (speculativa) din cea operativa (mestesugareasca). Primele loji oficiale au fost cele scotiene. Noii masoni, bogati, cu flota, cunostinte si cu o structura organizatorica ce-i plasa mult deasupra pulimii, au tabarit in Lumea Noua, America cea nou descoperita pe la 1500 (majoritatea descopeirilor initiale ale noului continent s-a facut pe vase templiere).
De la 1300 la 1500 templierii s-au tot fofilat prin lume. Pe la curti regale, au facut afaceri, au creat aliante prin casatorie iar multi au facut… piraterie. Dupa descoperirea Americii lucrurile au luat-o din nou razna!

Imbogatirea galopanta a primilor colonisti s-a facut prin comert cu sclavi, piraterie, contrabanda si, in general, incalcarea legilor. Ca si astazi, primii imbogatiti erau cei ce dispuneau de informatii si fonduri incipiente pentru a porni afaceri sau a face specula. In America lojile masonice au inflorit si unele au ajuns sa se transforme in mici Societati secrete Elitiste (loji destinate doar elitelor bogate si influente). Masonii se ajutau intre ei ”ca fratii”, reusind sa-si pastreze suprematia asupra lumii de sub ei. Au devenit atit de bogati incit au cumparat guvernatori, favoruri si chiar armate.
Apoi a inceput comertul cu opiu cu China, alta vaca de muls pentru proaspetele elite financiare care incalcau legile monarhilor in voie si orice embargou. Practic fiecare familie putred de bogata de astazi din America isi trage radacinile dintr-un mason ce facea comert cu sclavi sau cu opiu. Inclusiv semnatarii constitutiei SUA erau majoritatea stapini de sclavi.
Elitele financiare americane si-au mentinut suprematia prin casatorii atent gindite si pastrarea unui cerc inchis. Marii petrolisti, marii bancheri, marii industriasi si corporatisti sint mai toti inruditi intre ei, inca de acum poate sute de ani!
Faptul ca se afla multi evrei printre Elite nu trebuie sa ne mire. Conform ecumenismului inter-confesional pe model gnostic/elitist, evreii au putut intra in cercurile elitiste, fiind maestri ai camatariei si finantelor, cu o educatie matematica si, de ce nu, pitagoreica si cabalista. Elitelor nu le pasa prea mult de religiile oficiale!
Acum lucrurile se simplifica deja, in sfirsit!

Am invatat ca de la inceputul vremurilor, din epoca bronzului, elitele s-au grupat in jurul a trei principii: FRATIA, SECRETUL si LEGEA! Aici si numai aici sta puterea lor.
Clubul Bilderberg este o adunare elitista care se desfasoara in SECRET, are anumite LEGI interne si toti de acolo sint egali ca FRATII. Ce este insa interesant este ca, desi Clubul Bilderberg nu are un Mare Maestru, agenda este aceeasi: dominatia mondiala si Puterea concentrata in miinile citorva!
Mai este interesant ca in vremurile moderne s-a estompat caracterul spiritualist al Fratiilor si s-a amplificat cel Financiar. S-au estompat si divergentele intre monarhie si masoni (Clubul Bilderberg a fost infiintat de un monarh, printul consort al Olandei.)
Masoneria nu mai este decit o umbra a ceea ce a fost si se rezuma la repetarea unor ritualuri sterile.
Templierii care se revendica din vechiul Ordin i-au renegat pe masoni iar acum fac acte de caritate si consultanta de tip think-tank guvernelor si NATO.
Biserica catolica, prin Papa de la Roma, isi pierde incet-incet autoritatea.
Biserica ortodoxa a devenit o gluma proasta ce nu mai poate fi nici macar asociata cu vreo coordonata morala, crestina sau nu.

Coordonatele Elitelor s-au schimbat, in capitalism doar banul dicteaza, intr-o democratie reprezentativa doar influenta conteaza. Urmasii vechilor elite catolice/gnostice/iudaice au ajuns sa se ia de par cu Elitele neo-bizantine/budiste/musulmane/hinduse.
Dar cele trei coordonate au ramas aceleasi: FRATIE, LEGE, SECRET!

Bonus (doar informatii oficiale) 🙂

Rotschild

Poate cea mai bogata familie din istoria omenirii! Se spune ca averea familiei lor poate hrani si adaposti toata populatia planetei.
Este renumita pentru opulenta, proprietatile, flerul si… DISCRETIA de care da dovada.
Nu se cunoaste nici astazi, cu toata tehnica de supraveghere si control, adevarata avere a familiei.
Sprijina statul Israel si i-au facut numeroase si consistente donatii.
Averea a fost cladita in mod normal, prin specula bancara, camatarie si mariaje atent calculate. Au un mod de operare profund ”familist”, controlind toate afacerile in familie. O caracteristica a lor este raspindirea fiilor in diferite tari.
Dupa cautari lungi am dat peste forma de implicare a familiei Rotschild in Clubul Bilderberg – sotul fiicei lui Rotschild:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marcus_Agius
Evrei aparuti pe firmament abia la inceputul anilor 1800, nu stiu daca sint masoni. Au finantat razboaie, s-au implicat in politica si au acum intregul spectru de activitate acoperit, inclusiv Mass-media.
Nu s-a putut scrie nici macar o carte cu date sigure despre ei.
Prin faptul ca sint aproape invizibili ar putea fi cea mai periculoasa familie elitista. Eu, in locul cercetatorilor, m-as axa mai mult pe ei, pe actiunile lor si pe actiunile celor conectati cu ei. Exista posibilitatea ca Bilderbergii sa fie pur si simplu prea ”mici” pentru Rotschild, care au o influenta imensa. De aia isi trimit acolo doar ”reprezentantul”. Mai exista posibilitatea ca familia sa fie relativ nepasatoare la deciziile politice si economice ale Elitelor, considerind aceste probleme sub demnitatea lor (daca ei vor ceva, isi iau).

Rockefeller

La fel ca si la Rotschild, nu li se cunoaste averea. Spre deosebire de Rotschild insa, o parte din arhiva familiei a fost facuta publica. Cercetatorii au dreptul doar la biografiile cenzurate ale membrilor decedati si la date despre familie doar pina in anii 60.
Centrul de Arhive Rockefeller considera ca arhivele arunca o ”perspectiva unica asupra SUA si asupra problemelor lumii si a dezvoltarilor sociale din secolele 19 si 20”.
Ca si la Rotschild, afacerile familiei sint conduse doar de membrii familiei, mai precis de barbati.
Familia are radacini scotiene, sint protestanti, nu stiu daca sint masoni.
Averea a fost cladita din petrol si banci.
Familia este un exemplu de unitate printre Elitele americane.
David Rockefeller e un tip interesant: a fost un fel de sefulet al spionajului in al doilea razboi mondial, este director onorific in CFR (Consiliul Relatiilor Externe, fondat si de tatal lui), fondatorul Comisiei Trilaterale si membru permanent Bilderberg.
Este prieten la catarama cu criminalul de razboi Henry Kissinger.
Are legaturi puternice cu CIA si NSC, de la care primea rapoarte regulat.
Tatal lui David Rockefeller a fost un globalist fervent.
Bunicul lui David Rockefeller a fost adeptul darwinismului social, doctrina care spune ca doar cel mai puternic trebuie sa supravietuiasca.

Concluzii:
Ambele familii participa sau au reprezentanti in Bilderberg.
Ambele familii pastreaza SECRETUL asupra averii lor si a afacerilor.
In ambele familii afacerile sint conduse doar de barbati. Fratii si rudele conlucreaza, exemplificind perfect termenul de FRATIE.
Ambele familii au ramas strins unite de-a lungul secolelor, ceea ce denota ca au niste principii, deci niste LEGI.

SECRET, FRATIE, LEGI pina si in familie!

Acum aveti toate ingredientele si argumentele sa fiti bogati… sau sa va puneti cu bogatii

Anunțuri
Published in: on 8 Iulie, 2015 at 12:34 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/07/08/elitele-cine-si-ce-sint-ele/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: