Viva Cuba

Totul a inceput cu ”Sicko” al lui Michael Moore. Acolo am descoperit cum americanii vin sa se trateze in singura tara ramasa acum cu adevarat socialista (Rusia nu mai este socialista de cind nu mai este nici Romania), datorita sistemului american de sanatate catastrofal, dar extrem de profitabil. Am mai descoperit cum Cuba, afectata in mod fundamental de parsiva blocada economica a SUA, exporta medici de inalta calificare in Venezuela contra… petrol.
Apoi a aparut acest articol, in presa oficiala:
http://www.huffingtonpost.com/…/cuba-lung-cancer-vaccine_n_…
de unde aflam cum Cuba detinea de ani de zile un vaccin impotriva cancerului de plamini.
De parca nu ar fi o confirmare suficienta, ieri a aparut aceasta bomba, tot in presa oficiala:
http://www.theguardian.com/…/cuba-first-eliminate-mother-ba…
de unde aflam ca in Cuba s-a reusit blocarea pe scara larga a transmiterii sifilisului si a SIDA de la mama la copil, asta putind duce la eradicarea completa a acestor boli!

Cred ca se impun niste concluzii evidente, care practic te plesnesc peste creier. Cum de s-au reusit aceste performante intr-o tara bananiera, supusa blocadei economice, fara fondurile si infrastructura necesara pentru a dezvolta o tehnologie farmaceutica si medicala avansata? Mai ales ca instrumentele de cercetare sint extrem de sofisticate, rivalizind cu tehnologia spatiala iar pentru operare si cercetare este nevoie de oameni cu cele mai inalte calificari. Cum de insula aia pirlita, condusa zeci de ani de un dictator barbos si jegos cu idei periculoase si utopice, insula in care oamenii crapa de foame si umbla cu masini rusesti de epoca, a reusit sa le dea o flegma tuturor marilor corporatii capitaliste, economiei de piata, studiilor de fezabilitate, doctrinelor economice moderne, sistemelor sociale liberale avansate, etc.?
Cred ca raspunsul la toate intrebarile de mai sus este absolut evident: CAPITALISMUL E O MIZERIE INSELATOARE!
NEO-LIBERALISMUL ESTE O CRIMA!
DOCTRINA ECONOMICA SI SOCIALA MODERNA ESTE FACUTA IMPOTRIVA MAJORITATII!
Cuba a demonstrat acest lucru cu virf si indesat! Oricind voi alege un astfel de trai: apropiat de natura, cu mincare sanatoasa, cu regim lejer, necompetitiv, lipsit de minciuna, dar, cel mai important, cu interesul nedisimulat al statului de a imi oferi, in mod gratuit Sanatate, in locul unui sistem distrugator de Natura ce se intrece in: a ma minti, a ma manipula, a se folosi de instinctele mele primare, a ma exploata, a ma imbolnavi, a imi impune o rutina nefireasca!
Cuba a demonstrat tuturor ca dorinta complexului petrolier-farmaceutic de a face profit de pe urma suferintei oamenilor (fara sa incerce sa o opreasca) este reala! Cuba a demonstrat tuturor ca mirsavia, perversitatea si rautatea sistemului capitalist nu au limite! Si, poate mai important, Cuba acum a demonstrat, dupa ani de zile, ca si in ”comunism” se poate trai sanatos. Iar Sanatatea e mai buna decit toate!
Sa nu uitam insa si domeniile conexe ce fac posibila aceasta performanta: fara o Educatie de calitate Cuba nu ar fi reusit sa produca acele leacuri! Fara niste oameni motivati de un Sistem social si financiar, nimeni nu ar fi avut chef sa lucreze la acel nivel si nici nu s-ar fi reusit performanta de a opri gratuit din fasa bolile cu transmitere sexuala.
Tot ce s-a intimplat in Cuba in ultimii ani ma face sa ma gindesc din ce in ce mai mult la ce s-ar fi intimplat in Romania dupa plata datoriilor, daca nu ne-am fi ucis in mod ciinesc presedintele, presedinte ce se straduia de ani buni sa faca o noua banca mondiala impreuna cu tarile socialiste si, mai important, ce propovaduia Pacea si Buna Intelegere!
Astazi, in timp ce in Cuba cele mai grave boli ale omenirii sint aproape infrinte, MONSTRUL capitalist inventeaza motive de moarte si distrugere. Elitele psihopate ale economiei si finantelor au reusit teribila performanta de a reduce Terra la o gramada de gunoi (vorba Papei), adica dupa chipul si asemanarea lor.
Cel mai grav, populatia transformata in OI (nu, pe vremea lui Ceausescu nu eram oi, stiam foarte bine cine ne asupreste si cum) penduleaza, drogata de o mass-media corupta si aservita, intre distrugere si instincte primare in acelasi timp in care scuipa pe tot ce ne ridica peste nivelul de animale: solidaritatea, comunitatea, educatia, ratiunea.
Oamenii, aflati pe buza prapastiei, pregatiti sa distruga unica planeta cu Viata din Univers, repeta in continuare mantra distrugerii, a lacomiei si ignorantei, doar pentru ca s-au lasat vrajiti de Sistemul monstruos ce le ofera iluzii in ambalaje sclipitoare.
Nu, nu cred ca in Cuba e paradisul… inca! Dar astazi Cuba a facut dovada ca da, am fost inselati ani de zile de Elite si ca da, ar fi fost POSIBIL, chiar si in socialismul autoritar, sa o ducem mai bine, macar pe plan fizic, daca nu financiar. Asta daca nu s-ar fi grabit elitele capitaliste sa inece in singe toate tentativele (si bune si rele) ivite. (Asupra lui Fidel Castro s-au facut 638 tentative de asasinat, majoritatea de catre CIA.)
Nu sint adeptul socialismului autoritar pentru ca exista o foarte mica posibilitate sa dai peste acea autoritate ”luminata”, dar nu voi fi niciodata adeptul capitalismului, al minciunii, al intereselor meschine, al razboiului, al exploatarii si al degradarii morale.
In schimb sper ca, intr-o buna zi, oile vor deschide ochii, vor vedea prapastia plina de cadavre de la picioarele lor si vor INVATA! Pentru ca traim in vremuri din care avem ce invata!

P.S.
Economia Cubei este in crestere galopanta dupa ridicarea sanctiunilor internationale. Datoria tarii este de 25 de miliarde de dolari iar rezervele cubaneze sint de 10 miliarde.
Datoria Romaniei este de 92 de miliarde de Euro.

Reclame
Published in: on 2 iulie, 2015 at 6:06 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/07/02/viva-cuba/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: