Pentru prietenii mei corporatisti

Sintem educati sa veneram multinationalele. Ele ne salveaza viata, ele ne aduc prosperitatea, ne ofera darnic locuri de munca si investesc enorm intr-o Romanie subdezvoltata.
Fara corporatiile multinationale nu am exista, Romania ar fi un vid in care oamenii ar pluti flaminzi si fara nici o perspectiva.
Asa ne invata propaganda capitalista, astea sint argumentele pe care le aud din partea multor oameni atunci cind ma leg de multinationale. ”Ce ne-am face fara ele? Sa zicem merci ca le avem! Ele ne mai mentin clasa de mijloc, doar ele ne ofera salarii care sa ne acopere ratele, etc.”
In fiecare zi zeci de autobuze pleaca dimineata burdusite de resurse umane si seara desarta acele resurse epuizate. Majoritatea celor ce trudesc acolo sint nevoiti sa stea 12 ore pe zi in picioare si sa execute aceleasi gesturi alienante, robotic. Nu obtin nici o calificare in viata de zi cu zi, nu pot pune bani deoparte, nu au siguranta locului de munca, intr-un cuvint, nu au viitor!
Ne-am obisnuit sa ne referim la multinationale ca la mecanismele ce mentin clasa de mijloc, acei softisti privilegiati ce-si construiesc vile la periferie si au masini noi. Acei oameni care infunda la sfirsit de saptamina cluburile scumpe, care divorteaza in draci si merg lunar in team-building platit de corporatie, ca sa invete sa se prefaca ca-s un colectiv unit.
De fapt acestia nu sint decit niste angajati mai bine platiti, supusi acelorasi riscuri ca si operatorii de pe linii. Clasa de mijloc are un potential volatil la fel de ridicat, in functie de localizarea sediilor corporatiste sau de mersul afacerii.
Corporatiile sint rezultatul suprem al capitalismului. Extrem de mobile, se pot muta in citeva zile pe alte meleaguri. Fiind reginele incontestabile ale profitului, cei care le detin sint extrem de bogati. Pot plati politicieni, pot avea legi preferentiale in orice tara de pe glob, ajungind efectiv sa nu mai plateasca taxe.
Primul mit care trebuie darimat este ca corporatiile contribuie la bunastarea unei tari. Este complet fals! Prin neplata taxelor, prin faptul ca investitiile majore sint in propriile sedii, hale si masinarii care pot fi mutate cit ai zice peste, rezulta ca de fapt corporatiile sint niste paraziti!
Poate cea mai grava forma de parazitare este preluarea pietei. Corporatiile distrug initiativa privata prin toate mijloacele posibile: legi ce defavorizeaza IMM-urile, cumpararea competitiei, preturi extrem de mici datorate liniilor de productie si a exploatarii angajatilor. Practic corporatiile isi cumpara monopolul si sufoca orice tentativa de competitie. Prin faptul ca au bani extrem de multi, corporatiile pot prelua intreaga piata, intreg spectrul de produse al unei tari iar preturile lor vor fi intotdeauna mai mici ca ale unei competitii abia ivite, ce trebuie sa investeasca in mijloace de productie.
Viitorul este al corporatiilor, din ce in ce mai putine si mai puternice. Din punct de vedere uman, este o catastrofa! Vom deveni robotii elitelor corporatiste, vom fi lipsiti de orice perspectiva de a ne afirma in afara sistemului iar viata noastra va depinde in intregime de strategiile celor ce conduc multinationalele.
Cei care ridica in slavi corporatiile isi lauda groparii.
Corporatiile NU creaza locuri de munca, ci fura locurile de munca posibile.
Corporatiile NU asigura stabilitate, ci pot da afara mii de oameni intr-o singura zi, in functie de mersul afacerii.
Corporatiile NU specializeaza oameni, ci ii uniformizeaza si ii fac dependenti de Sistem.
Corporatiile NU ofera beneficii, ci exploateaza matematic.
Corporatiile NU protejeaza mediul, ci il distrug sistematic.
Corporatiile inseala, dau mita, fac trafic de influenta si, de multe ori, ucid!

Corporatiile sint tot ce poate fi mai rau pentru libertatea noastra si pentru specia umana, prin alienarea populatiei si epuizarea resurselor umane si materiale!

Published in: on 27 Iunie, 2015 at 4:48 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/06/27/pentru-prietenii-mei-corporatisti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: