Solutii (?)

Daca am invatat ceva in acesti ani de activism si de iesit in strada, este ca protestele pot crea o presiune la nivel politic DAR doar prin prisma voturilor potentiale. Un politician, adica un individ aflat in cercul elitei conducatoare, este automat inconjurat de legile pe care tot cercul lui le face, legi care il fac complet imun la multimea anemica de pe strazile Romaniei. (Nu exista nici o lege care sa ii oblige pe politicieni sa tina cont de dorintele populatiei, mai mult decit consultativ.)
Disconfortul apare in momentul in care acea multime (anemica, precum ziceam) poate influenta rezultatul votului in masura in care preia voturi din curtea elitei, adica indruma populatia sa nu voteze sau isi creeaza propriul organism politic ce va prelua o parte din voturile destinate elitei – ceea ce nu s-a intimplat in Romania pina acum.
In momentul in care protestatarii vor cere populatiei sa nu mai participe la vot, isi vor face un partid pe criteriul Democratiei Directe sau vor cere o lege care sa faca posibila implicarea majoritatii in politica, vom vedea si la noi scutieri, batai si scandal monstru (pentru ca doar asa pot fi atacate elitele, sistemul, coruptia si toate cauzele problemelor actuale, ceea ce va duce la o reactie fireasca de autoaparare a Sistemului). Pina atunci, cit timp acea multime anemica cerseste respectarea legilor actuale, pedepsirea unor vinovati pe care doar ii banuieste si cit timp cel putin jumatate din protestatari pot fi manipulati electoral (vezi sindromul Macovei), vom vedea doar niste amenzi minime conform legii lui Nea Ilici 60/1991.
Da, evident ca protestele au fost preluate si manipulate in ideea de a schimba cotatii la bursa sau de a servi anumitor interese ale unor grupuri. Dar chestia asta este irelevanta pentru mine atita vreme cit cauza este nobila. Eu ies in strada doar de amorul artei, pentru a-mi satisface nevoia de libera exprimare si pentru ca nu sint microbist (sa-mi consum frustrarile politice urlind la niste indolenti bogati si corupti ce dau bombeuri intr-o besica si cintind imnuri perisate nationaliste). Evident ca vom muri cu dreptatea in brate, batuti de jandarmi si de cei ce detin monopolul pe violenta, in cazul in care vom pune in pericol actiunile si existenta elitei – ceea ce nu e cazul inca. Evident ca nu vom rezolva nimic cit timp nu ne vom implica in sistemul politic (nu neaparat la nivel de partid).
Sa fiu mai clar: protestele, cel putin cele din Romania, cu rugaminti fata de autoritati si cereri catre Primarie nu reprezinta absolut NIMIC, chiar daca sint manipulate sau nu! Este complet irelevant citi oameni se aduna, citi securisti sint printre noi si cite amenzi luam de la jandarmi, atita timp cit habar nu avem ce sa cerem, atita timp cit nu sintem in stare sa fim solidari si cit timp nu intelegem CAUZELE!

HINT 1:
1. Cauza taierilor de paduri, a aparitiei RMGC, a distrugerii Educatiei, Justitiei, Sanatatii si tot ce vreti voi este… Coruptia.
2. Cauza Coruptiei este Sistemul: minoritate cu putere absoluta asupra majoritatii, capitalism si „democratie” reprezentativa.
3. Cauza Sistemului… sintem SI noi, fiecare om!

Acum numarati invers: trebuie inceput cu 3, apoi cu 2, abia apoi cu 1. Degeaba il distrugi pe 1 sau pe 2 daca ramine 3.

HINT 2:
Oamenii au puterea de a se influenta unii pe altii, de a se regla reciproc. Este suficient sa oferi majoritatii POSIBILITATEA de a participa la actul politic intr-un mod efectiv, nu neaparat prin Democratie Directa. E suficienta o lege prin care populatia sa poata initia referendumuri cu caracter obligatoriu.
Asa va disparea inclusiv nevoia de protest stradal iar elitele nu vor mai detine puterea absoluta. Pentru asta DA, as iesi in strada!

Dar PLM… Uniti Salvam! Dracu stie ce, unde, cum si pe cine…

Anunțuri
Published in: on 5 Iunie, 2015 at 3:22 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/06/05/solutii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: