Biserica si masonerie

Religia ortodoxa, in mod rational, e cel mai lipsit de importanta liant al romanilor. Exista romani de alte religii, dar nu exista romani care nu stiu limba romana sau care nu s-au nascut (sau macar au parinti) in Romania. Crestinismul nu apartine romanilor, ci evreilor, la origine. Romania nu este singura tara cu o majoritate ortodoxa. Orice religie este de fapt o doctrina invatata (nu te nasti cu ea).
Se prea poate ca de-a lungul istoriei religia sa fi jucat un punct esential. Intotdeauna religiile (convingerile oamenilor) au iscat razboaie. In general religiile au fost inventate de elite pentru a controla masele si a le uni intr-un mod artificial. Spre deosebire de limba si traditii (care si ele se invata), religia este controlata institutional si folosita pentru anumite scopuri. Institutia ce controleaza religia la noi, BOR, este dovedit corupta, avida dupa bani si nu are absolut nimic de-a face cu invataturile lui Cristos.
Desigur, nu e misto ca eu sa fac misto de ideile (credintele) tale, dar nu e misto nici ca tu, din cauza credintei, sa-i indepartezi pe anumiti oameni sau sa le iei drepturile (vezi homosexualii, ateii, etc.) si sa-i consideri pe toti cu alte idei drept ”altfel” decit tine. Este absurd si sa spui ca eu, daca lupt impotriva manipularii si a minciunii (vezi dogmele religioase) sint… anti-roman.
Cum spuneam mai sus, religia uneste… dar si dezbina. Pentru a va da seama cit e de ineficienta aceasta dezbinare, sa privim partea ”adversa”, adica masoneria. Istoria sumara si simplificata a masoneriei ar fi cam asta: anumite feluri de categorii sociale defavorizate de catre Sistem la un moment dat (emigranti, expulzati, templieri, negustori, traficanti) s-au unit in niste Loji. Scopul era Solidaritatea in fata Sistemului (edictelor regale, institutiilor statului, legilor, bisericii, persecutiei religioase, etc.). Singurele cerinte, la inceput, erau sa crezi intr-o forta superioara coordonatoare (aici intra si unii agnostici), sa oferi protectie ”fratilor” din loja si sa pastrezi secretul. Aceste ”loji” au fost atit de eficiente incit in scurt timp au ajuns sa domine scena politica si economica a lumii.
(Ma rog, povestea e mult mai complicata datorita coruptiei generata de putere. Astfel au aparut loji elitiste care au inabusit lojile formate din clasa medie si cea de jos.)
Eu am spus si o mai zic: NU religia ne va intari (dimpotriva, istoria, inclusiv prezentul, ne arata ca religia dezbina) ci Solidaritatea. Iar, mai presus de toate, Adevarul. Nici masonii nu ajungeau departe daca se minteau unii pe altii sau se lasau inselati de diversi indivizi cu glas mieros si buzunare nesatule.

Anunțuri
Published in: on 23 Mai, 2015 at 10:27 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/05/23/biserica-si-masonerie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: