Scrisoare adresata politicianului roman

Am inteles ca e nasol sa fii in politica, la conducere: presiuni mari din exterior, oferte pe care nu le poti refuza, amenintari si cercuri de putere deosebit de periculoase si influente. Am inteles si ca Romania este o colonie a unei superputeri (sau a mai multora), cu oameni aflati doar teoretic la conducere, prea mici pentru a trece peste rechinii uriasi ce se pregatesc de o guvernare mondiala.
Am inteles ca efectiv, odata ajuns sus, nu ai decit doua posibilitati: ori faci ”ce trebuie”, ori dispari! (Mai e a treia posibilitate, sa te retragi elegant, dar in febra puterii eleganta este un lux rezervat doar oamenilor sanatosi.)
Am inteles ca padurile se taie, aurul se scoate, petrolul si gazele dispar, presedintele e mut sau retardat, parlamentarii si senatorii beau, maninca si-si trag vile de lux, pentru ca nu se poate altfel! Serios, am inteles ca incompetenta poate fi de fapt doar de fatada si ca, de fapt, mascheaza doar neputinta.
Ce te faci insa in momentul in care tu, un om ambitios legat de miini si de picioare, primesti ajutorul nesperat al celor de sub tine, revoltati de halul in care ”marii rechini” au papat tot? Impingi in continuare la galerele lor, sperind la inca un os, o vila, o piscina si riscind ca revoltatii sa te ia pe tine primul, sau iti lasi in continuare masca incompetentei, retragindu-ti ciinii si lasind masele de jos sa faca ceea ce TU trebuia sa faci?
Ia spune, politicianule roman!

Daca nu autorizezi poporul sa rezolve ceea ce poporul te-a autorizat pe tine sa faci, inseamna ca nu meriti sa te numesti ”autoritate”. Esti doar un parazit si trebuie sa fii indepartat cit mai rapid!

Anunțuri
Published in: on 9 Mai, 2015 at 12:23 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/05/09/scrisoare-adresata-politicianului-roman/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: