Text destept

Am citit undeva ca majoritatea oamenilor nu sint capabili sa inteleaga cum functioneaza Sistemul. Altii spun ca lumea refuza pur si simplu sa inteleaga, din cauza disconfortului provocat de Adevar.
Eu cred ca majoritatea oamenilor deja stiu si inteleg cum functioneaza Sistemul, dar privesc acest fapt dintr-o perspectiva egoista sau refuza sa-i proiecteze consecintele. Lumea stie, cunoaste, dar nu ”constientizeaza” din anumite motive.
Unul dintre motive e frica: frica de disconfort, de propriile reactii, de reactiile Sistemului la propriile lor reactii, etc.
Cu frica nu e de joaca! Se poate muri de frica, pentru ca frica paralizeaza ratiunea. Un exemplu ar fi actuala criza de apa din California. Omul, fiinta compusa din 80% apa a ajuns sa-si otraveasca practic fiinta, de frica sistemului creat de el insusi.
La prima vedere este un paradox ridicol. La a doua vedere este o inconstienta crasa a unei fiinte expuse lacomiei. Problema este ca apa si aerul, elementele vitale, nu pot face obiectul lacomiei. Nu poti consuma prea mult aer sau sa mori ca ai baut prea multa apa. Poti insa sa nu gindesti, ignorind cu buna stiinta realitatea pe care o cunosti.
Dar nici macar asta nu e explicatia. Criza de apa se datoreaza anumitor intreprinderi (grupuri de oameni) care pur si simplu au distrus apa, materia din care sint facuti. Apa este in piramida lui Maslow pe primul loc, la fel si mincarea. Resursele (aur, masini, bani, petrol) sint pe locul doi. Acceptarea faptelor este insa pe ultimul loc, in virful piramidei. Datorita acestui ultim loc survin toate problemele.
Disparitia unui factor primar, apa, se datoreaza neacceptarii faptelor produsa de niste indivizi care isi doresc resurse (al doilea loc).
De ce sint acei indivizi atit de inconstienti si sar peste primul loc? Pentru ca de fapt nu sint inconstienti: ei stiu ca primul loc al lor (apa, aer, mincare, sex, etc.) le este deja asigurat. Elitele au baza piramidei asigurata, datorita Sistemului creat tot de ele.
Intelegeti unde bat? In acest Sistem elitist vor exista intotdeauna oameni puternici, nepasatori fata de resursele fundamentale. Cit timp populatia normala, ce tinjeste dupa apa si mincare, este hipnotizata si urmeaza elitele, isi sapa singura groapa! Elitele NU urmaresc baza piramidei si, in plus, fac ele regulile si pentru ceilalti.
O solutie ar fi sa lasam elitele asa cum sint dar sa nu mai ascultam de ele.
A doua solutie ar fi sa dispara elitele, dar asta ar insemna o egalitate stinjenitoare pentru multi.
In orice caz, nu putem realiza nimic fara sa facem un salt de constiinta, spre virful piramidei lui Maslow, acolo unde sade Acceptarea Faptelor, Rezolvarea Problemelor si Moralitatea. Din pacate nu e asa usor: teoria spune ca nu poti ajunge in virf decit atunci cind restul conditiilor de mai jos sint satisfacute. De aceea Elitele au tot interesul sa ne mentina la baza piramidei, acolo unde trebuie sa cautam mincare si apa.
Totusi, eu cred ca se poate ajunge la Constientizare printr-un efort mintal (asa am ajuns eu, de exemplu) si nitel mai putine pretentii (fara lacomie). Eu de exemplu am renuntat la un job care imi asigura resurse (chiar si la familie) – locul 2 in piramida pentru a obtine o resursa extrem de pretioasa: timpul!
Avind timp, te descoperi pe tine. Din plictiseala se nasc revelatiile, atunci cind te-ai saturat sa iti omori timpul… si te dedici unor scopuri mai inalte. Descoperindu-va pe voi, veti descopri si Sistemul in care va aflati.
Faceti-va timp, meditati! Nu la prostii astrale cu efect de anestezic, ci la realitatea de linga. Asa incepe orice calatorie spre Constientizare!

Reclame
Published in: on 15 aprilie, 2015 at 9:39 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/04/15/text-destept/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: