Nedumeriri

Bai fratilor, eu incep sa cred in Dumnezeu!
Cred ca numai o entitate plictisita a putut crea specia Homo Sapiens, ca sa-si bata joc de o planeta intreaga. Altfel nu se explica cum de putem fi atit de evoluati, dar in acelasi timp atit de imbecili!
Adica ma gindesc cit de cretini pot sa fie unii oameni. Mah, dar cretini cu spume, cu IQ de ala abia masurabil. Cum se explica ca unii oameni au IQ 60 si altii peste dublu sau chiar triplu?
(Limitele extreme sint 20 si… 300)
http://www.therichest.com/…/t…/the-10-highest-iqs-in-histoy/
Deci pe bune! Cum poate sa fie asa o diferenta uriasa intre oamenii obisnuiti? Adica deja e clar ca un retardat gen „Dorel” din reclame nu va intelege niciodata ce va intelege un om istet din acelasi lucru. E clar ca nu ai cum sa uniformizezi o societate, sa aiba toti aceleasi pareri, indiferent cita educatie le-ai baga pe git. Pentru ca unii nu-s capabili sa faca conexiuni.
Ma gindesc la imbecilii care nu fac decit sa manince, sa dea din cur, sa flatuleze si sa transpire. La imbecilii care taie paduri, arunca ambalaje de plastic in riuri de munte, omoara animale rare sau le chinuie, etc.
Oare cum pot fi acesti oameni educati sa nu mai fie imbecili? Probabil numai de unul ca si ei, sau care stie sa le vorbeasca pe limba lor de cercopiteci stagnati.
Oare si in populatiile de delfini exista retardati in halul asta? Sau in alea de cimpanzei? Exista vreun studiu care sa ne lamureasca daca aceasta diferenta de IQ este specifica doar speciei umane?
Oare daca delfinii s-ar dezvolta intr-atit incit sa vorbeasca si sa construiasca tehnologii, vor exista printre ei cretini psihopati sau retardati? Oare daca delfinii ajungeau specia suprema pe Terra, nenoroceau si ei alte specii, epuizau resursele si isi otraveau apele?
Evolutia n-ar trebui sa duca la o specie cu un IQ cit de cit uniform?

Later edit:
Adica daca exista oameni mai timpiti decit cimpanzeii (in medie un copil normal de 5 ani are inteligenta unui cimpanzeu), inseamna ca exista cimpanzei mai timpiti decit o… rima, nu? emoticon smile
Am gasit un articol in care se sustine ca si la cimpanzei inteligenta difera ca si la oameni:
http://www.releasechimps.org/chimpanz…/intellect-and-emotion
Si inca o chestie tare, se pare ca delfinii sint de doua ori mai inteligenti decit cimpanzeii (din ce am inteles) si se apropie tare de om, ceea ce ma face sa cred ca delfinii prinsi si omoriti de om sint doar aia prostii:
http://understanddolphins.tripod.com/dolphinbrainandintelli…

Much later edit:
Cu aceasta ocazie am descoperit si o problema a educatiei copiilor. Este ineficient sa educi impreuna copiii cu inteligenta radical diferita. Ar trebui scoli speciale in functie de IQ-ul copiilor.
De ce zic asta? Pentru ca efectiv oamenii nascuti cu IQ mic nu sint in stare sa faca conexiuni ca si ceilalti. Le trebuie o metoda de predare speciala, pe intelesul lor. (Ma gindesc acum la unele fete, in general frumoase, cu care am iesit si care nu erau capabile efectiv sa inteleaga o gluma banala sau sa poarte o discutie coerenta. Iar exemplul asta e destul de cunoscut barbatilor. Probabil si femeilor.)

Reclame
Published in: on 22 martie, 2015 at 7:17 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/03/22/nedumeriri/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: