(B)elita

Citesc acum o carte despre societatile secrete si elita mondiala. Ca de obicei, jumatati de informatii, unele erori si multe presupuneri. Dar nu despre asta e vorba.
In mai multe feluri cartea imi confirma niste ginduri ce le aveam de multa vreme:

A. Membrii acelorasi elite nu se afla in razboi intern, dimpotriva. Orice conflict al lor se rezolva intr-un cadru amical, pe cit posibil la nivel personal. Este mult mai importanta Puterea pe care o pastreaza impreuna decit orgoliile de moment.
B. Marele atu al societatilor elitiste (deci al Elitei, in general) este solidaritatea (fratia). Nu este vorba nici pe departe de puteri supranaturale, ritualuri, chestii extraterestre in singe sau mosteniri sinistre.
C. Principiul de functionare al societatilor elitiste este un principiu pur democratic: desi exista o oarecare ierarhie (depinde de asociatii si de numarul lor) nici un membru nu este trecut cu vederea. Este, din nou, vorba de acea solidaritate.
D. In general elitele nu urmaresc raul omenirii (per ansamblu) DAR urmaresc pastrarea puterii in functie de anumite citerii stabilite tot de ei. Asta duce implicit la o orinduire globala pe model fascist.

Singura problema pe care lumea n-o pricepe aici este notiunea de Putere, adica tocmai scopul acestor asociatii elitiste. De exemplu greseala comunistilor a fost ca ei si-au imaginat ca e suficient sa mimezi organizarea elitista (solidaritate+democratie) ca sa darimi elitele. Comunistii n-au tinut cont de Putere, (cu care s-au trezit la un moment dat in miini) si in acel moment s-au… pierdut. Daca vrei sa scapi de putere, trebuie sa o dizolvi. Alta cale nu exista! Dar asa ceva, acum, este imposibil pentru ca:
1. Omul de rind nu pricepe cit este de important pentru cineva care are Putere, sa nu o piarda. Omul de rind, neavind niciodata putere, nu pricepe ce e aia. Isi imagineaza ca, odata ce pune mina pe ea, poate sa o distruga. Nici vorba! Ideea ar fi sa o distruga inainte sa puna mina pe ea.
2. Lumea nu intelege cit este de importanta solidaritatea!
3. Lumea nu intelege sistemul in care traieste: pradati + pradatori.
4. Lumea nu intelege cine sint pradatorii si cum au ajuns ei asa. In linii mari exista pradatori oficiali si pradatori neoficiali (pirati). Tot in linii mari, este imposibil sa ai bani/putere daca te afli in tagma pradatilor, daca esti slujbas si platesti taxe. De ce? Pentru ca sistemul este facut (cu dovezi istorice) de catre pradatori pentru pradatori.
5. Manipularea (lipsa sau denaturarea informatiilor) este cumplita in zilele noastre. Uitati-va doar la cei indobitociti de biserica, televizor, partide, sistemul de vot, reclame, orar de lucru, etc.
6. Pentru un om neatins de virusul Puterii este mult mai comod sa nu aiba Puterea. Nici macar o farima! Omul de rind prefera sa-si dea si bruma de putere pe care o are (votul) pe putina liniste (sistemul reprezentativ). Democratia directa (participativa) si consecintele ei ar fi o grija/responsabilitate in plus. Cit timp cei aflati la putere ii asigura un trai suportabil, e ok.

Cum putem scapa de elitele actuale?
Dupa parerea mea… nicicum. Sistemul lor axat pe solidaritate e extrem de bine pus la punct. Intr-o eventuala lupta elitele au numai de pierdut! In aceeasi lupta omul de rind are eventual ceva de cistigat, dar in acelasi timp nu-si doreste sa aiba Puterea (pentru ca in primul rind nu stie ce e aia). Deci elitele vor lupta pentru ceva concret, iar omul de rind va lupta pentru un ideal nebulos.
Cita vreme ”pulimea” – un termen drag elitelor, nu e unita, cita vreme pulimea nu intelege ”secretul” elitelor si cita vreme pulimea accepta elitele ca pe ceva implicit cu care trebuie sa te obisnuiesti, nu avem nici o sansa!
Ei sint mult mai bine organizati, sint mult mai bine echipati, sint mult mai motivati. Avem doar doua posibilitati: ori acceptam jocul si intram in rindul pradatorilor pe usa din fata sau pe cea din dos (oficial sau pirati, astfel incit masa de pradati sa devina insuficienta), ori devenim mai tari ca pradatorii si realizam slabiciunile Sistemului, propunind in acelasi timp un sistem nou.

Reclame
Published in: on 22 martie, 2015 at 7:13 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/03/22/belita/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: