8 Martie ratat

Dupa mine familia este cel mai important lucru in viata. Este o legatura interumana extrem de puternica, o dependenta pur si simplu fata de alti membri ai comunitatii, care ne ajuta sa ne dezvoltam latura altruista, grija fata de semen, constiinta faptului ca impreuna ne este mai usor. Puterea solidaritatii incepe cu familia. Realizarea locului nostru in lume, faptul ca nu sintem singuri, puterea prieteniei, a schimbului de informatii, iubirea, toate se invata in familie!
Nu exista civilizatie fara notiunea de familie. Indienii din America traiau in grupuri de mai multe familii unite sub acelasi acoperis. Arabii isi considera multele neveste tot o familie si le asigura la fiecare conditiile necesare pentru intimitate si armonie.
Familia te ajuta sa treci peste tot ce este mai greu in viata si te implineste ca om. Fara familie sintem goi sufleteste, ne autoinselam ca lumea ne apartine cind de fapt noi o vedem dintr-un clopot ermetic de sticla. Cu familia ar trebui sa inceapa si sa se termine orice viata.
Este inutuil sa amintesc ce traume poate sa nasca lipsa unei familii. In ce hal ajung copiii institutionalizati. Ce frustrari poate avea un om lipsit de afectiune, samd.
Deci de ce fac aceasta apologie a Familiei? Simplu: pentru ca familia e pe cale de disparitie! Iar biserica minte sfruntat (cum stie ea mai bine) ca asta e vina ateismului.
Nimic mai fals! Cauzele disparitiei celulei societatii tin de Sistem si de emanciparea femeii. Ambele sisteme majore (socialismul si capitalismul) au atacat familia, doar ca in cazul socialismului probabil n-a fost cu intentie. Marii ginditori de talia lui Marx nu s-au gindit prea mult cind au propus egalitarismul unei mase abrutizate. Femeile au devenit noii angajati in salopete, platiti cu iluzii progresiste. (Vajnicele lor urmase sint feministele de azi.) Femeile, ocupate cu caratul galetilor de ciment pe santierele patriei, si-au trimis copiii la cresa, apoi la gradinita, apoi la scoala, uitind de fapt ca menirea lor primara, data de Natura-Dumnezeu, este sa aiba grija de proprii pui… (Si de nemernicul si porcul ala de barbat betiv care are muschi si creier si trebuie sa-si intretina o familie, nu de alta, dar sa aiba si el putina armonie in viata.)
Capitalismul in schimb a actionat perfid, cu buna stiinta, pe toate planurile posibile inspre distrugerea familiei. Ateismul nu are absolut nici un rol!
1. Este imposibil pentru sluga-barbat actuala a Maretilor Stapini Neo-liberali si Neo-colonialisti Capitalisti sa mai intretina singur o familie.
2. Femeile au fost momite mai abitir decit in comunism sa faca ”cariera”. S-a apelat la nevoia lor de a se simti protejate si la puterea hipnotica a Banului.
3. Femeile sint publicul tinta in general pentru produsele scumpe, de lux. Pentru asta se face apel la dorinta barbatului de a avea femei, astfel incit un mascul munceste o viata pe plantatie doar pentru a momi femeile cu acele produse.
4. Capitalismul a modificat tiparul de gindire feminin si a impus noi standarde. Lantul trofic fiind bazat pe capital, automat in capitalism femeile cauta masculii alfa (adica cei cu mai mult capital). Degeaba ele ar fi mult mai protejate intr-o casuta cocheta si modesta, de un barbat cu care sa rezoneze, cind ispita unor masculi (in general corupti pe toate planurile dar cu mult capital) este atit de mare. Macar in trecut aspectul fizic sau inteligenta pura erau caracteristici care se puteau transmite ereditar, ducind la evolutia speciei.

Deci avem acum doua tipuri de femei: cele care muncesc pe brinci, fiind innebunite sa arate si bine datorita nevoii (reprimate) de a avea o familie si cele care vineaza masculi alfa ingijindu-se sa arate cit mai bine pentru asta. Corporatiile de moda si cosmetice isi vind produsele profitind de dorinta normala a femeii de a avea o familie, dar in acelasi timp sistemul o opreste sa aiba.
Una dintre primele campanii feministe a fost finantata de baronii capitalisti ai tutunului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Torches_of_Freedom
In 1928 George Washington Hill, the president of the American Tobacco Company, realized the potential market that could be found in women and said, ““It will be like opening a gold mine right in our front yard.”

Imi pare rau, dar eu, ca si ateu/agnostic daca doriti, nu pot fi de acord cu ”emanciparea” femeii in directia de azi. Nu pot sa fiu de acord cu nici un fel de miscare feminista, de bine ce oameni de toate sexele au deja drepturi egale (cel putin in Romania). Mi-ar placea insa sa existe deschidere nu inspre o perspectiva traditionalist-bisericoasa, ci inspre perspectiva unei societati a viitorului in care ambele sexe sa-si gaseasca locul firesc, sa ne acceptam diferentele, sa fim constienti de capacitatile noastre, sa lasam orgoliile la o parte si sa avem posibilitatea de a ne folosi capabilitatile innascute fara a fi condusi de interesele altora.

Anunțuri
Published in: on 22 Martie, 2015 at 7:11 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/03/22/8-martie-ratat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: