Viitorul e un gunoi

De ani de zile imi cumpar de la super-market aceleasi produse, adica alea cu reducere. De la asta pina la dumpster-diving (cautare in gunoi) nu mai este decit un pas. (Multumesc, iubite Capitalism!)
Din pacate gunoaiele din Romania (ma refer acum bineinteles la autoritati) nu sint capabile sa stringa nici gunoiul de la populatie cum trebuie. In Copenhaga imi amintesc de tomberoane speciale la fiecare pas, masini automate de reciclat PET-uri si sticle. In Timisoara, la mine in cartier, am asteptat ani de zile sa apara tomberoane speciale pentru reciclabile. In ultimele luni a aparut cite o Europubela/bloc cu un abtibild pe care scrie sa fie aruncate in ea doar reciclabile. Bineinteles ca majoritatea locatarilor se comporta ca niste gunoaie si nu respecta asta. S-a ajuns pina acolo incit administratorul de bloc a fost fortat sa puna un afis (mincinos) ca Politia cica ar patrula sa-i prinda pe aia care nu arunca gunoiul corect.
„Dincolo” cautatul in gunoi este o modalitate onesta de a-ti cistiga traiul. Multumita sistemului capitalist/consumerist, tot mai multa lume apeleaza la acest mijloc.
La noi nu poti nici macar asa sa traiesti, pentru ca a cauta in gunoaie e sinonim cu a te imbolnavi sau a umbla intr-o latrina infundata. Ca o veritabila colonie neglijata ce este, Statul Roman nu si-a educat nici macar cetatenii sa recicleze sau sa-si ajute semenii si Natura prin sortarea gunoaielor.
Astept cu nerabdare ziua cind voi putea cauta linistit in gunoi, fara sa fiu catalogat drept „boschetar”, „tigan” sau „murdar” si fara sa ma imbolnavesc. Probabil ca inspre asta se indreapta tot mai multa lume, cit timp mentinem acest sistem.
Iata aici un mic indrumator pentru cei ce vor sa invete o meserie de viitor:

Reclame
Published in: on 19 februarie, 2015 at 10:29 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/02/19/viitorul-e-un-gunoi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: