Banul ca factor degenerativ

Banul duce la degenerarea speciei!
Sistemul axat pe profit nu este o problema, cit timp profitul nu se masoara in bani. De fapt Natura functioneaza ca un sistem bazat pe profit si evolutia tocmai pe asta se bazeaza. Datorita banilor insa riscam disparitia noastra ca specie.
Sa ma explic: capitalul in zilele noastre se rezuma la bani, nimic altceva. Daca ai bani, poti avea orice: pamint, slugi, haine, medicamente, caldura… femei.
Femeile, mulindu-se perfect sistemului, cauta barbati cu bani pentru a-si transmite genele. Chiar daca barbatul este urit, bolnav, chiar steril si mai putin inteligent, va avea mai mari sanse sa-si transmita genele decit un barbat frumos, inteligent sau sanatos, pentru ca poate oferi (in acest sistem) confort si protectie femeii si copiilor.
Cu bani poti inclusiv sa-ti inlocuiesti organe, sa faci copii in vitro (pe care altfel ar fi imposibil sa-i faci). Este o prejudecata ca doar un barbat inteligent poate sa aiba bani. Orice criminal, om fara scrupule, psihopat, mostenitor bogat sau norocos care sa isi capete un loc in nisa de piata capitalista poate avea bani.
Prin aceasta inventie umana (banii) am reusit sa depasim legile naturii. In afara de populatiile sarace unde selectia naturala inca functioneaza, societatea a devenit o pepiniera de oameni bolnavi (dar care se trateaza), de copii cu malformatii congenitale (care supravietuiesc), de oameni inadaptati care se mentin in viata cu ajutorul tehnologiei.
Apar tot timpul boli noi si virusi ce profita de noile noastre slabiciuni.
Daca nu vom muri pentru ca irosim resursele planetei, vom muri probabil de o boala fatala atunci cind organismul nostru isi va pierde complet imunitatea iar tehnologia nu ne va mai putea ajuta.
Si toate acestea din cauza unui sistem inventat de om, care a ridicat mai presus tehnologia (si banii) decit natura umana. Veti spune ca s-a ajuns la acest sistem tocmai datorita naturii noastre, a lacomiei firesti si a dorintei de a supravietui. Este corect! Dar…
Niciodata in istoria omenirii nu a fost o discrepanta atit de majora intre saraci si bogati (1% dintre oameni controleaza 50% dintre resursele planetei), intre nevoile firesti ale omului si cele inchipuite/induse care il fac pe om sa acumuleze bogatii irationale de care e imposibil sa se poata bucura in totalitate. Astfel s-a ajuns pina intr-acolo incit unii indivizi pur si simplu pot monopoliza bazinul genetic pe baza doar financiara, in timp ce altii perfect sanatosi au zero sanse de supravietuire.
Febra puterii se impleteste armonios in capitalism cu puterea banilor si astfel ajungem sa ne abandonam si bunul uman cel mai de pret: ratiunea!
Capitalismul si banii ne indeparteaza tot mai mult de ceea ce sintem noi de fapt: niste animale sociale. Ne fura mintea, ne baga intr-o cochilie individualista, ne imbolnavesc si ne distrug genele. Si culmea, capitalismul este un sistem conceput de catre o minoritate, o minoritate impotriva careia majoritatea se revolta periodic.
Asta nu inseamna neaparat ca acea minoritate este formata din indivizi superiori genetic, ci doar ca, intr-un fel, acei indivizi au ajuns sa stringa si sa cheltuiasca in acest sens niste bani, profitind de mirajul banilor asupra maselor.
Nu cred ca este gresit sa-i banuiesc pe acei indivizi ca ar fi de fapt niste degenerati cel putin la fel de mult ca restul, niste fantome umane care, de-a lungul generatiilor prin imperecheri incrucisate dictate de interesele lor financiare au ajuns sa se mentina in viata numai datorita banilor. Fara bani acei oameni, elitele, n-ar reprezenta mare lucru pe scara evolutiva, dimpotriva!
Ce este de facut? Pai e simplu: renuntam la Sistem! Concepem si oferim lucruri pe orice altceva in afara de bani. Ne indragostim sincer de oameni frumosi, inteligenti si sanatosi. Ne crestem copiii alaturi de alti copii in sinul unei comunitati armonioase, auto-sustenabile. Ignoram educatia materialista, nu mai punem accentul pe capatuire ci pe armonie si liniste. Invatam cit mai multe de la mama Natura si folosim tehnologia doar ca sa ne ajute, nu sa ne distruga. Putem de exemplu pune accent pe tehnologie care sa ne fereasca de malformatii si slabiciuni, in loc sa le propage. Avem grija de mediu, pentru ca de acolo pornesc multe boli si dezechilibre.
Pina la urma banii nu aduc fericirea, chiar deloc!

Anunțuri
Published in: on 19 Februarie, 2015 at 10:29 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/02/19/banul-ca-factor-degenerativ/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: