Sex anal pios

Nu stiu daca remarca cineva cit este de amuzanta atitudinea bisericii catolice.
Tinind mortis sa-i atraga pe oamenii epocii atomice, ultimii papi s-au intrecut in declaratii ”progresiste”: ba ca homosexualii sint ok, ba ca evolutia e un fapt, ba ca a existat Big Bang-ul.
Practic isi anuleaza tot fundamentul pe care sta religia lor. Imi imaginez un credincios catolic invatat clar, dogmatic, ca nu e frumos sa te uiti la fundul baieteilor si ca Dumnezeu e dupa chipul si asemanarea lui. Apoi, peste citiva ani vine Papa si ii da liber la poponet, ba mai ii si spune ca Dumnezeu este de fapt o notiune abstracta, departata si neinteleasa, care ne lasa sa facem ce vrem.
Sau ca omul se trage din Adam si Eva de acum 6000 de ani, apoi afla ca de fapt se trage din ceva mamifer asemanator cu porcul.
Cred ca bietul credincios nu mai pricepe nimic!
Dupa Inchizite si vinatorile de vrajitoare ale evului mediu Biserica Catolica (pardon de cacofonie) s-a scremut sa evolueze, urmind legile firii (aka Dumnezeu). Problema este ca a ramas, asemeni unor preoti, cu chilotii pe vine: vechile teorii nu mai au acoperire iar teoriile noi le imprumuta de la sora ei mai desteapta, Stiinta.
Deci Dumnezeu nu mai este decit o Mare Gaura Neagra care ne lasa sa facem ce dorim, Moise poate sa se stearga cu tablitele la mica gaura maro, Adam si Eva pot pleca in concediu la Gay Parade si sarpele poate renunta la dieta cu mere.
Mai ramin niste date istorice ambigue despre poporul evreu si despre niste oarecari Isus, Petre, Pavel si alte nume (in special romanesti) de care n-a auzit nici un istoric. De ce m-ar interesa pe mine ce au facut si au spus indivizii aia?
Desigur, nu toti is atit de apatici ca mine. Mai exista vajnica Biserica Ortodoxa soborniceasca, apostoliceasca, romaneasca (sau straina) si neaparat stramoseasca, impreuna cu cohorta ei de babe cu batic pe cap, lacrimi in ochi si ciorapi rupti in picioare. Aceasta are o demnitate mai mare: nu si-a abandonat credinta! Moise ramine Moise, Adam ramine Adam si Eva ramine Eva. Ba chiar si Dumnezeu ramine dupa chipul si asemanarea unui hermafrodit (caci nu e specificat sexul dupa care seamana).
(Apropo, ar trebui ca BOR sa ramina cu teoria geocentrica, de bine ce marea schisma a fost pe vremea aia. De ce se demite in halul asta si admite heliocentrismul?)
Fundamentalistii ortodocsi evolueaza insa si ei, dar tardiv. Acum au descoperit arhitectura: cum sa construiasca biserici uriase si scumpe. Inainte vreme, pe cind catolicii construiau (de fapt masonii) catedrale maiestuoase in stil gotic sau baroc, talibanii ortodoxiei ridicau biserici de lemn. Acum a venit vremea sa se razbune: ridica bunkere uriase de beton la concurenta cu Casa Poporului, intr-un stil relativ asemanator vilelor cu turnulete tiganesti.
Probabil pe cind, in sfirsit, ceilalti credinciosi se vor lamuri ca unica religie trebuie sa ramina ratiunea, armonia si stiinta, ortodoxia stramoseasca va descoperi uimita ca Iisus a fost evreu si ca Dumnezeu n-ar avea nici un motiv sa adore prostii sau cladirile mari si urite.

Published in: on 27 Ianuarie, 2015 at 3:28 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/01/27/sex-anal-pios/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: