Dragi cititori,

Tin sa va reamintesc inca o data sapte lucruri elementare, logice si de bun simt, pe care sper sa nu le uitati in cursul acestui an:
1. Puterea financiara, politica, fizica si de orice alt fel corupe! (Sta in natura umana sa profiti de orice conditie prielnica.)
2. Sistemul bazat pe profit (capitalismul) este un sistem piramidal. (Nu poti face profit/crestere la nesfirsit.) Prin faptul ca lantul trofic se bazeaza pe capital, este un sistem care produce inegalitate in progresie exponentiala. (Cu cit ai mai mult capital, cu atit esti mai privilegiat si poti face mai mult capital.) Aceasta inegalitate, conform punctului 1, produce coruptie galopanta!
3. Democratia reprezentativa corupe prin definitie. Practic este delegata o minoritate sa reprezinte si sa conduca o majoritate, realizindu-se inegalitatea si favorizind elitismul (punctele 1 si 2).
4. Ca rezultat al primelor 3 puncte, orice incercare de a regla coruptia, inegalitatea, economia si politica pastrind acest sistem, va produce rezultate minore. Singura solutie este schimbarea sistemului.
5. Sistemul nu va fi schimbat decit din interior prin pirghiile ierarhice sau din exterior prin fortare. Fortarea inseamna automat violenta, deci este preferabil sa fie schimbat din interior.
6. Pentru a fi schimbat, este suficienta indepartarea inegalitatii in luarea deciziilor, astfel incit toti oamenii sa poata avea acces la actul decizional. Un sistem functional apropiat de acest deziderat este democratia directa, forma originala a democratiei.
7. Conform punctelor 5 si 6, solutia cea mai simpla si eficienta de a schimba lucrurile in bine este de a avea un partid care sa introduca democratia directa. Orice alt demers este ori sortit esecului, ori va produce rezultate minimale.

Published in: on 23 Ianuarie, 2015 at 5:21 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/01/23/dragi-cititori/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: