Fabrica de conserve

Eu nu inteleg conservatorismul. E ca si cum ai zice: „Eu ma multumesc cu drumul vechi, plin de gropi, desi stiu ca altii vor sa construiasca o autostrada. De fapt aia care vor sa construiasca autostrada sint niste idealisti periculosi care risca sa-mi strice si drumul meu vechi, plin de gropi.”
Apoi te-ai pune in mijlocul autostrazii in constructie si nu i-ai lasa pe aia sa construiasca autostrada.
In general conservatorismul merge pe un singur principiu: nu exista sistem mai bun decit cel actual. Toate sistemele alternative s-au dovedit a fi mai rele si trebuie pastrata ordinea veche, cu orice pret.
Datorita unor astfel de indivizi orice reEvolutie se transforma intr-o baie de singe. Niste indivizi inchistati, speriati si profund irationali se opun oricarei forme de schimbare, indiferent cit de moderna, inofensiva, rationala ar fi ea.
Conservatorii, in general supusii Domnului, se opun evolutiei. Religia este pentru ei o obligatie, o structura pragmatica pe care trebuie sa se bazeze societatea. Desi multi nu cred o iota din ea, o accepta ca pe ceva necesar. La fel accepta intregul Sistem, desi nu cred probabil in el, doar de frica sa nu vina „ceva mai rau”. Prin aceasta atitudine incapatinata ajung sa fie niste cavaleri fricosi ai stagnarii.
Natura, oamenii, intreaga fire nu accepta asa ceva! Chiar daca ne este frica, sintem obligati sa evoluam. Am putea spune ca Dumnezeu ne obliga sa evoluam, evolutia fiind absolut inevitabila! Oricine se opune comite un pacat si mai tirziu va fi pedepsit pentru lipsa de viziune.
Regii feudali au sfirsit la ghilotina pentru ca s-au incapatinat sa mentina la infinit o orinduire abuziva. Capitalistii au fost linsati de comunisti pentru ca au mentinut un sistem ce creeaza inegalitati uriase. Liderii comunisti au ajuns sa fie executati pentru ca inabuseau orice tentativa de schimbare.
Astazi asistam la un fenomen extrem de periculos: oamenii constienti, doritori de schimbare, deveniti intre timp niste apostoli ai non-violentei, ajung sa se ciocneasca de aceleasi elite conservatoare. (Nu degeaba masele au devenit non-violente. Elitele de azi aflate la putere au capatat mijloacele strategice si tehnologice de a inabusi orice revolta, nu conteaza cit e de mare.) Lumea doritoare de schimbare se ciocneste de aceeasi incapatinare a unor rataciti pseudo-habotnici, rataciti care probabil se vor face in curind vinovati de cea mai mareata baie de singe din istoria Terrei.
Atunci cind te straduiesti prea tare sa crezi in Dumnezeu, nu mai esti capabil sa-i descoperi adevarata cale.

Anunțuri
Published in: on 14 Ianuarie, 2015 at 9:28 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2015/01/14/fabrica-de-conserve/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: